Fudbalerke vjeruju u još jedan podvig

0

Crnogorske fudbalerke nikad nisu bile u većoj euforiji nego posljednjih mjesec.

Dugo se čekala pobjeda na najvećoj sceni, stigla je u septembru, kada su naše dame savladale selekciju Bosne i Hercegovine u gostima.

Baš zbog toga se sada na kvalifikacije ne gleda kao ranije, već je svaki meč prilika za novu senzaciju i šansa da se dodatno promoviše ženski fudbal u Crnoj Gori.

Da Crna Gora ima čemu da se nada u grupi E naše dame mogu da pokažu već danas (14), jer će na terenu kampa Fudbalskog saveza Crne Gore na Starom aerodromu ugostiti Azerbejdžan. I tražiti šansu za drugu pobjedu u borbi za Mundijal.

Bila bi to nova senzacija, ali i definitivno najljepša fudbalska priča u posljednje vrijeme, kada je u pitanju reprezentativni fudbal…

“Mi smo ona reprezentacija koja je kvalifikacije krenula iz posljednjeg šešira, tako da nijednog trenutka ne možemo pomisliti da smo pobjedom protiv Bosne i Hercegovine napravili nešto i da sada možemo da se opustimo protiv Azerbejdžana. Siguran sam da ćemo uraditi sve da što bolje uđemo u meč, da će sve djevojke dati maksimum, a činjenica je da ne smijemo dozvoliti da bilo ko ima veću želju od nas. Mora se dosta stvari poklopiti da bi napravili još jedan dobar rezultat, ali siguran sam da će sve ovo uticati da djevojke budu dodatno motivisane”, rekao je selektor Crne Gore Mirko Marić, objašnjavajući da je lijepo raditi u ženskom fudbalu, uvjeren da su rezultati skrenuli pažnju na širu javnost.

“Nadam se da je ova lijepa priča imala odjeka, da ćemo imati i veću podršku publike, a da ćemo mi navijačima uspjeti da se odužimo zalaganjem, igrom, pa i pobjedom”, dodao je Marić.

Iako su godinama uglavnom gubile, često i zbog nedostatka sreće, crnogorske fudbalerke svaki meč su odigrale srcem, borbeno, nisu gubile nadu da će se situacija promijeniti.

Meč sa Azerbejdžanom, koji je na startu izgubio od Danske i Rusije, favorita grupe, prilika je da navijači podrže djevojke na putu ka drugoj pobjedi.

“Očekivanja su velika poslije pobjede nad Bosnom i Hercegovina. Taj trijumf je zaista mnogo značio na psihološkom planu. Atmosfera je sjajna, to je uticalo i da slavimo u prošom kolu, a vjerujem da će i sada biti prevaga, tako da možemo do novog trijumfa”, istakla je Slađana Bulatović, kapitenka Crne Gore.

Nakon dva kola u grupi E, Danska i Rusija imaju po šest bodova, Crna Gora tri, Bosna i Hercegovina i Malta po jedan, a Azerbejdžan je bez bodova.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here