“A” tim slavio 2-0

0

A tim naše fudbalske reprezentacije slavio je sa 2:0 protiv B tima u humanitarnom meču pod Goricom.

foto: D.Malidžan

Meč između A i B tima naše reprezentacije uopšte nije oduševio. Nije mnogo toga vidio selektor našeg A tima, Ljubiša Tumbaković, posebno ne u prvom dijelu prvih 45 minuta i dobrom dijelu drugog poluvremena.

Bilo je i nekoliko dobrih perioda, u drugom dijelu prvih 45 minuta viđen je solidan fudbal. Obje selekcije imale su nekoliko solidnih prilika, ali mreže su ostale netaknute.

Očekivalo se da će selekcije biti mnogo ofanzivnije i bolje u nastavku, ali su oba tima podbacila. Zarubica je imao sto odstotnu šansu u 54. minutu, dok je A tim prvi put uputio udarac ka golu u drugom dijelu tek u 74. minutu.

Prvi gol pao je u 78. minutu. Mugoša je dobro prošao Kopitovića, koji ga je srušio sa leđa u šesnaestercu u i skrivio penal. Precizan sa 11 metara za vođstvo A tima bio je Zorić.

Najljepša akcija viđena je u drugom minutu nadoknade, kada je Mugoša odlično prevario Alića, a zatim preciznim udarcem po zemlji matirao golmana B tima za konačnih 2:0.

Mnogo više se očekivalo od ovog meča, bila je to prilika da vidimo sa čime fudbalska Crna Gora raspolaže te da se mnogi igrači dokažu selektoru A selekcije. Ipak, najboljih igrača nije bilo u A timu, tako da je i to uticalo na kvalitet fudbala.

Meč je imao prije svega humanitarni karakter, očekivalo se da će biti zbog toga mnogo više gledalaca. Kompletan prihod od prodatih ulaznica FSCG će uplatiti na račune Dječjeg doma Mladost iz Bijele, kao i Zavoda Komanski Most iz Podgorice.

CDM.ME