Adem Ljajić će besplatno igrati za Novi Pazar

0

Fudbaleri Novog Pazara u nastavak sezone u elitnom rangu ući će jači za najveće pojačanje u istoriji kluba, nekadašnju zvijezdu Intera, Rome i Bešiktaša, Adema Ljajića.

Najpoznatiji fudbaler iz Novog Pazara posljednjih decenija nikada nije igrao za klub iz svog grada. Ljajić je prošao omladinsku školu Partizana, a onda se zaputio u Italiju gdje je igrao nekoliko godina za Inter, Romu, Fiorentinu i Torino, prenosi Klix.

Iskusni ofanzivni veznjak posljednji angažman imao je u turskom Fatih Karagumruku, nakon čega je postao slobodan igrač od početka ove godine. Dugo je tražio angažman, a onda se odlučio skrasiti u klubu iz svog rodnog grada.

Novi Pazar se sinoć kasno oglasio na društvenim mrežama najavivši “atomsku bombu” i najveći dan u istoriji kluba. Srbijanski mediji naknadno su objavili da se radi o dolasku Adema Ljajića, a to je potvrdio i sam klub.

“Atomska bomba! Sjutra, vjerovatno, bit će najveći dan historiji FK Novi Pazar na putu ka evropskim ambicijama. Sve će se konačno znati do 23:59”, naveli su iz ovog srbijanskog superligaša.

Naravno, ne treba ni naglašavati kakvu je euforiju izazvala ta objava među navijačima Novog Pazara koji računaju na Evropu naredne sezone i imaju velike ambicije. Iako nije igrao neko vrijeme te ima 31 godinu, Adem će sigurno biti veliko pojačanje za Novopazarce.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here