AEM objasnila zbog čega Nova M neće prenositi utakmice Crne Gore

0

Agencija za elektronske medije izražava žaljenje zbog činjenice da prenosi utakmica crnogorske fudbalske reprezentacije, u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. godine, nijesu dostupni značajnom dijelu stanovništva Crne Gore.

U cilju sagledavanja svih okolnosti koje su dovele do nastale situacije, Agencija je od emitera „TV Nova M“, koji je bio imalac i korisnik isključivih prava prenosa ovih događaja, zatražila i dobila informacije o razlozima koji su doveli do prestanka njihovog korišćenja. Kako su naveli, „razlozi zbog kojih Nova M ne prenosi utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo (su) čisto komercijalne prirode i posljedica su ekonomske krize izazvane pandemijom i generalno lošeg stanja na medijskom tržištu“.

Imajući u vidu očekivanja i zahtjeve da Agencija preduzme mjere kako bi se prevazišla nastala situacija, Agencija naglašava da je isključivo pravo nosioca prava, tj. UEFA-e, da ustupi ili uskrati isključiva prava prenosa ovih događaja za teritoriju Crne Gore. Fudbalski savez Crne Gore svoja prava vezana za prenose utakmica crnogorske fudbalske reprezentacije prenio je na UEFA-u.

Imajući u vidu navedeno, Agencija za elektronske medije obavještava javnost da nema zakonsku mogućnost da utiče na odluke nosilaca i korisnika isključivih prava u vezi sa ovim sadržajima, ni na međunarodne ugovore koji se po tom osnovu zaključuju.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here