Ajaks ne može da zadrži Tadića, dva velikana u trci

0

Sezonu iz snova igra Dušan Tadić u Ajaksu, pa je očekivano da su brojni klubovi zainteresovani za njegove usluge, iako sa „kopljanicima“ ima ugovor do 2022. godine.

Upravo ugovor Ajaksa i Tadića, tačnije jedna njegova klauzula, otvara vrata srpskom reprezentativcu i budi nadu evropskih velikana da mogu da ga angažuju.

Naime, po saznanjima italijanskog Tutomerkatoveba, Tadić ima klauzulu po kojoj je slobodan za 16 miliona eura. Cifra koja nije prevelika za potencijalne zainteresovane, a poslije odustajanja Reala, u trci su ostala još dva evropska velikana.

Italijanski sajt tvrdi da su za Tadića zainteresovani Juventus i Bajern iz Minhena. „Stara dama“ Srbina vidi kao zamjenu za Dibalu, koji će po okončanju sezone napuštiti Torino, dok su Bavarci u potrazi za igračem koji bi zauzeo mjesto Hamesa Rodrigeza, koji će poslije pozajmice biti vraćen u Real.

A 16 miliona eura je sitnica za igrača koji je ove sezone na 52 utakmice u svim takmičenjima postigao 34 gola, uz 21 asistenciju i sa Ajaksom došao na korak od plasmana u finale Lige šampiona.