Ako prođemo Zarju, možemo u Evropi da napravimo mnogo

Trener Budućnosti Branko Brnović kazao je da su dueli sa Zarjom utakmice sezone za njegov tim.

Budućnost u četvrtak od 20 i 45 dočekuje ukrajinsku ekipu u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Svi vjerujemo da možemo da igramo i da prođemo dalje. Ako to uspijemo, ubijeđen sam da možemo u Evropi da napravimo mnogo toga, da zablistamo. Po mom mišljenju, ovo je teži protivnik od onoga koji bi nas čekao u trećem kolu„, kazao je Brnović.

Trener „plavih“ je rekao da ne poznaje mnogo rivala.

Pred nama je najteža utakmica, jer ne poznajemo mnogo rivala. Znamo igrače – brzi su, hitri, nezgodni – ali do sada nijesu igrali takmičarske mečeve. Potrebna nam je pomoć navijača, potrebno nam je i njihovo strpljenje, jer moramo da budemo oprezni, na terenu moramo da upoznamo ekipu sa kojom igramo… Na kontrolnim mečevima nikada nijesu igrali u istom sastavu, vidjećemo šta su spremili za prvi meč – da li će im igrati visoki napadač, ili će istrčati sa lažnom devetkom„, kazao je Brnović.

On je rekao da ekipa mora biti maksimalno fokusirana, jer Ukrajinci će znati da kazne svaku grešku.

Ubijeđen sam da ova ekipa može da postigne gol-dva, najvažnije je da sačuvamo mrežu. Možda to neće biti napadačka Budućnost, na kakvu su navijači navikli, jer moramo da budemo maksimalno fokusirani, čvrsti. Vjerujem, ipak, da ćemo uspostaviti našu igru, da ćemo se nametnuti. Mislim da oni neće da se zalete, a opasni su kada uzmu loptu na sredini terena – brzo se transformišu u kontru, sa dosta igrača. Velika odgovornost je na našim veznim igračima i odbrambenoj četvorki„, rekao je Brnović.

Budućnost će protiv Zarje igrati bez Ivanovića i Vujačića, kao i Grbića, koji bi trebalo da bude spreman za revanš.

Advertisements