ALARM U LACIJU: Inzagi na radaru dva evropska velikana

0

Očekuje se da će čelnici Lacija sjesti s trenerom Simoneom Inzagijem kako bi razgovarali o produženju ugovora te spriječili interes nekih najvećih evropskih klubova.

Inzaghi je ‘Bjankoćeleste’ odveo do vrha tabele Serije A prvi put otkako su posljednji put osvojili ‘Skudeto’ u sezoni 1999-2000.

Italijanski ,,Corriere dello Sport“ navodi da će se predsjednik kluba Klaudio Lotito sastati s Inzagijem kako bi razgovarali o obnovi ugovora.

Inzagijev ugovor ističe krajem sljedeće sezone. Ako Lacio osvoji ‘Skudeto’ ove sezone, trener će dobiti bonus od 500.000 eura.

Međutim, rimske novine navode da bez obzira na to hoće li Lacio ove sezone osvojiti titulu ili ne, Lotito namjerava zadržati Inzagija.

Osim Lotita, prema ,,Corriereu“, Barselona i Pari Sen Žermen prate Inzagija i žele da ga vide na klupi svojih timova. Mlađi brat Inzagi takođe je povezivan s Juventusovom klupom u posljednjih nekoliko mjeseci.

Rimski medij takođe navodi da su zbog Lacijevih nastupa ove sezone Inzagijevi zahtjevi porasli, pa bi želio znatno poboljšani ugovor.

Poređenja radi, Inzagi zarađuje oko 1,5 miliona eura po sezoni, dok Antonio Konte u Interu dobiJa 11 miliona eura, a Mauricio Sari u Juventusu 7,5.