Američki tajkun „pikirao“ italijanskog velikana: Čovjek koji ima velike planove

0

Američki biznismen Džozef „Džo“ DaGrosa javno je potvrdio zanimanje za kupovanje vlasničkih dionica italijanskog prvoligaša AS Rome.

Aktuelni vlasnik ‘Vučice’ Džejms Palota već nekoliko mjeseci pokušava da proda klub. Za sada mu to nije pošlo za rukom, a Roma se povezivala sa raznim biznismenima.

Sada se pojavio DaGrosa. Javno je potvrdio zanimanje za kupovinu vlasničkih dionica Rome i želi da preuzme kormilo kluba što prije.

– Mogu da potvrdim da je Roma fudbalski klub za koji sam zainteresovan. Uvjeren sam da Palota ima brojne alternative i da smo mi samo jedna od opcija koje razmatra, otkrio je DaGrosa.

Američki tajkun je prethodno u svom vlasništvu imao francuskog prvoligaša Bordo. Kupio ga je u novembru 2018. godine, a prodao ga je nakon nešto manje od 12 mjeseci.

DaGrosa je poznat kao veliki majstor u restrukturiranju, a njegov najveći poslovni trijumf dogodio se kada je restrukturirao „1848 Capital Partners“, jednu od kompanija koje je osnovao.

U međuvremenu je spasio 248 franšiza Burger Kinga od bankrota. Veliki je fan fudbala, a nakon neuspješne avanture u Bordou, „pikirao“ je Romu i očigledno da ima velike planove.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here