Anćeloti dolazi u komšiluk

0

Bosna i Hercegovina nikada nije imala priliku da učestvuje na EP u fudbalu, ali se ta činjenica može promijeniti ove godine.

Za ovaj istorijski korak, našim susjedima su potrebne dvije pobjede – prvo protiv Ukrajine (21. marta) u polufinalu baraža koje će se odigrati u Zenici na Bilinom polju, a potom i protiv boljeg između Islanda i Izraela.

Sve ukazuje na to da će utakmicu reprezentacije BiH protiv Ukrajine pažljivo pratiti i Karlo Anćeloti. Prema informacijama madridskog portala posvećenog vijestima o Real Madridu, Defensa Central, Anćeloti će posebno pratiti nastup mladog ukrajinskog golmana Andrija Lunina.

Lunin je imao izuzetnu sezonu otkako je stigao u Madrid i sjajno iskoristio priliku koja mu se pružila zbog povrede prvog golmana Real Madrida. Uprkos konkurenciji, Lunin je zaslužio mjesto prvog golmana, a Anćeloti očekuje da će igrati ključnu ulogu u dijelu sezone, posebno dok Kurtoa ne bude spreman za igru.

Anćeloti je svjestan rizika koji nose reprezentativne pauze, s obzirom na ranije povrede koje su zadesile njegove igrače tijekom obaveza u nacionalnim timovima.

Zbog toga se nada da će Lunin ostati zdrav dok brani u Zenici.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here