Aplauz za njih 1.371

0

Crna Gora nema kult reprezentacije, nikada ga nije ni imala. Bilo je to jasno i mnogo puta ranije, ali su određeni dobri rezultati “sokolova” znali da popune tribine stadiona pod Goricom.

Međutim, pravu i bolnu potvrdu te činjenice dobili smo tog kišnog i hladnog 19. novembarskog dana u našem glavnom gradu.

Kada se fudbalska Crna Gora našla na dnu, u trenucima kada “sokolovi” preživljavju najteže dane i kada je trebalo da pokažemo da smo iznad balkanske opsjednutosti rezultatima, ponovo smo shvatili da jedan od najmanjih stadiona (na kojem igra reprezentacija) u Evropi “pune” upravo samo dobri rezultati i zvučni rivali.

Svega 1.371 navijač (skoro pola bila su djeca) došao je da isprati prijateljski meč Crne Gore i Bjelorusije-njima nije smetalo ni ružno vrijeme, ni očajne igre u kvalifikacijama, ni “sedmica” sa “Vemblija.

Samo oni su osjetili da je pravi trenutak da budu uz svoju zemlju i reprezentaciju. Nažalost. Možda bi i Fudbalski savez Crne Gore mogao da im se oduži kada u budućnosti ponovo krene jurnjava za kartama za mečeve sa Engleskom, Italijom ili nekim drugim velikanom.

Neko će možda reći i da FSCG ovog puta nije morao da naplaćuje ulaznice za ovaj meč i neće biti daleko od istine, ali kao da bi i tada stadion bio nešto više ispunjen.

Na kraju, treba se u ovim trenucima sjetiti i standardne priče pred mečeve sa velikim selekcijama kako nam treba stadion od najmanje 30.000 mjesta.

Ipak smo, čini se, bliži tome da nam je i ovaj previše veliki.

izvor: Dnevne Novine