Crna Gora protiv Moldavije

0

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore u srijedu i subotu igra prva dva meča u 2023. godini – naše najbolje fudbalerke dočekuju Moldaviju.

Dueli sa Moldavijom predstavljaju početak priprema naše selekcije za premijerno izdanje UEFA Lige nacija za ženske selekcije, koja kreće u septembru (žrijeb grupa održaće se u aprilu). Iako su dueli sa selekcijom Moldavije prijateljskog karaktera, cilj tima koji vodi Mirko Marić su pobjede.

„Naravno da je lijepo pobjeđivati, a posebno nama koji, realno, i ne pobjeđujemo tako često. Rekao sam im da očekujem da igračice budu fudbalski zrelije u predstojećim mečevima, da nastavimo da rastemo… Siguran sam da su jedva čekale da se ponovo okupe i da pokažu volju i želju kao i uvijek do sada“, kazao je selektor Mirko Marić.

Naše fudbalerke u prethodnom takmičarskom ciklusu – kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo – upisale su prve pobjede, cilj je da se uspon nastavi.

„Ne možemo više da se „provlačimo“ u smislu – igramo protiv jakih reprezentacija, pa daj šta daš, najviše što možeš… Nama slijede utakmice sa selekcijama sa kojima možemo da igramo, ali to je i obaveza za nas. U nekim utakmicama ćemo biti i favoriti, zašto ne bismo bili, pa da vidimo kako se ponašamo i u tim momentima“, naglasio je Marić.

Crnogorska selekcija će prva dva meča u 2023. odigrati u najjačem sastavu – u nacionalni tim vratile su se Armisa Kuč i Slađana Bulatović, naše dvije najbolje fudbalerke. Kuč je imala pauzu zbog zdravstvenih problema, prije nego što je potpisala za lidera turskog prvenstva Fomget, dok je Bulatović propustila dva prethodna okupljanja, jer je klupsku karijeru nastavila u Japanu, u ekipi Minavi Sendai.

„Ovo okupljanje je veoma važno za početak naših priprema za ono što nas čeka u septembru u Ligi nacija. Vjerujem da ćemo nekoliko zajedničkih dana i naredne dvije utakmice iskoristiti na najbolji mogući način“, ističe Slađana Bulatović, najbolja fudbalerka Crne Gore u 2022. godini.

„Očekujem dobre mečeve, da probamo nove formacije, da se uigravamo. Moldavija je otprilike istog kvaliteta, vjerujem da možemo da držimo loptu i dominiramo, kao i da ostvarimo obje pobjede. U najjačem smo sastavu, nedostaje nam samo Medina Dešić, imamo kvalitet“, nadovezala se Armisa Kuč.

Optimizam da bi naša selekcija mogla da bude bolja iz meča u meč, iz ciklusa u ciklus, daje i činjenica da sve više djevojaka igra fudbal na ozbiljnijem klupskom nivou. Nekoliko njih, poput Marije Maraš, Jelene Vujadinović, Nađe Đurđevac, Anastasije Krstović, Darije Đukić i Anđele Tošković od prošlog mjeseca su u inostranstvu.

„Sigurno da će donijeti iskustvo, ozbiljnost, bolji rad, jače takmičenje… To je mnogo važno. Mi počinjemo pripreme za Ligu nacija, vidjećemo u septembru koliko vrijedimo“, rekao je selektor Marić.

Utakmice Crna Gora – Moldavija igraju se u srijedu i subotu u kampu FSCG od 13 časova.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here