Bajčetić odabrao zemlju za koju će nastupati

0

Mladi fudbaler Liverpoola Stefan Bajčetić (18) odlučio je na seniorskom nivou nastupati za reprezentaciju Španije, koju je odabrao ispred Srbije, odakle vodi porijeklo.

Stefan Bajčetić nova je zvijezda evropskog fudbala u najavi. Ovaj 18-godišnjak sve više dobija šansu za igru u ekipi Liverpoola, a Jurgenu Kloppu se za ukazano povjerenje zahvalio prvim golom u Premier ligi protiv Aston Ville.

Bajčetić je rođen u Španiji gdje je njegov otac Srđan igrao jedan period karijere za Celtu Vigo. Majka mu je iz ove zemlje i Stefan je odlučio u budućnosti nastupati za Crvenu furiju.

Iako je Fudbalski savez Srbije imao veliku želju da Bajčetić nosi dres ove zemlje u budućnosti, to se po svemu sudeći neće desiti. Španci tvrde da je Stefan već odabrao Španiju i da nikakve promjene neće biti.

Mladi fudbaler je odigrao tri susreta za U18 selekciju. Dolazak novog selektora Luisa de la Fuentea značit će i vjerovatnu šansu za debi u seniorskom timu te je Bajčetić još lakše prelomio, ako je dileme ikad i bilo.

Srbija će se tako morati pomiriti s činjenicom da su izgubili velikog talenta, a ovo je drugi put da se jedan igrač odluči za Španiju ispred Orlova. Ranije je to napravio Bojan Krkić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here