Bez straha na Bjeloruse

0
FOTO: Fudbalski savez Crne Gore

Dečić je imao prošlog ljeta kratko evropsko putovanje – Tuzani su igrali na Kosovu i već u prvom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija zaustavljeni.

Ovog puta Dečić neće putovati iz Podgorice – rival je Dinamo iz Minska, ali zbog dobro poznate situacije oko Ukrajine, oba meča biće odigrana u našem glavnom gradu. Tuzani sjutra formalno gostuju na ,,DG areni“, gdje će rival biti čuveni bjeloruski tim, koji ima ulogu apsolutnog favorita.

– Igramo protiv ekipe koja ima svijetlu tradiciju i koja je svakako favorit. Međutim, cijele sezone cilj je bio da dođemo do Evrope i sada je naravno obaveza da ostavimo što bolji utisak. Neće biti lako, ali iako znamo šta nas čeka, vjerujem da možemo pokazati da nijesmo slučajno ovdje – kazao je vezista Jovan Nikolić.

Tuzani definitivno nijesu imali sreće na žrijebu – ukoliko iznenade bjeloruskog rivala, u drugom kolu čeka ih izraelski Hapoel iz Ber Ševe. Ali sada svi misle samo na Dinamo.

– Imali smo priliku tokom priprema da vidimo neke njihove utakmice, da ih analiziramo i spremni dočekujemo ovaj dvomeč – naglasio je Nikolić.

Dečić nije previše mijenjao – ostao je bez oba golmana (Dragojevića i Popovića), završena je i misija Martinovića, otišao je Vuljaj. Stigao je golman Dušan Marković prije nekoliko dana, a prethodno su promovisani Stefan Denković, Aleksandar Šofranac, Igor Ćuković i Lazar Stanišić.

– Nije bilo puno vremena, ali svaki dan smo koristili maksimalno. Siguran sam da će i novajlije dati posebnu ulogu, jer su se dobro uklopili. Ima određenih promjena, kako u timu, tako u formaciji, ali nadam se da će ljubitelji fudbala vidjeti svakako dobar Dečić – jasan je Nikšićanin.

Iako je Dinamo apsolutni favorit, pouzdani vezista ističe.

– Nastojaćemo da u prvoj utakmici ostvarimo rezultat koji će garantovati da će revanš odlučivati sve – zagonetan je Nikolić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here