,,Bez video tehnologije u Ligi šampiona naredne sezone”

0

Predśednik Unije evropskih fudbalskih asocijacija (UEFA), Aleksandar Čeferin, rekao je danas da se video tehnologija koja pomaže pri sudijskim odlukama (VAR) neće upotrebljavati u narednoj sezoni Lige šampiona.

Odbor međunarodnog fudbalskog saveza, koji se bavi pravilima igre, održaće sastanak u subotu đe će odlučiti da li će VAR sistem biti trajno odobren.

Ukoliko do toga dođe, Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija (FIFA) odobriće korišćenje video tehnologije na Svjetskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Rusiji.

Ipak, u narednoj sezoni Lige šampiona, neće se upotrebljavati VAR tehnologija, što je potvrdio i predśednik UEFA, Aleksandar Čeferin. Prema njegovim riječima, VAR je i dalje ,,pomalo zbunjujuć”.

– Nećemo koristiti video tehnologiju u narednoj sezoni Lige šampiona. Za mene, to bi mogao da bude dobar projekat, ali ne brinemo još, rekao je Čeferin.

Video tehnologija ove sezone koristi se u italijanskoj Seriji A i njemačkoj Bundesligi, dok se u Engleskoj koristila samo u pojedinim mečevima FA kupa i Liga kupa, baš kao i u Francuskoj. Svoje mjesto, VAR je imao i u finalu Svjetskog klupskog prvenstva 2017. godine.