„Biće vremena za utakmice i uspjehe“

0

Pandemija koronavirusa zaustavila je sve sportske aktivnosti na teritoriji Srbije.

Fudbaleri Crvene zvezde nalaze se u izolaciji i rade po planu i programu koji im je pripisao stručni štab na čelu sa trenerom Dejanom Stankovićem. U razgovoru za klupski sajt, Veljko Simić je otkrio na koji način pristupa treninzima.

– Generalno ne možemo da uradimo mnogo. Ono što jeste do nas, to je da ostanemo u maksimalno-mogućnoj fizičkoj formi, da probamo da zadržimo telesnu težinu onako kako bi trebalo. Svi, naravno, jedva čekamo da počnu pravi, grupni, treninzi na terenu, jer je to ipak ono pravo. Treninzi uglavnom izgledaju tako da se fokusiramo na fiziku, na tim stvarima koje radimo u zagrevanju. Stabilizacija, trbušnjaci, gornji i donji deo tela kako bi telo održali u što boljoj formi. Nedostaje nam rad sa loptom ali ćemo bar ovim radom kod kuće lakše moći da se vratimo grupnim treninzima. Moram priznati da mi je ovo dosta čudna situacija. U fudbalu sam od malena i navikao sam da mnogo treniram, da igram utakmice, putujem na gostovanja, kao i da provodim vreme u karantinu, tako da me je ovaj višak slobodnog vremena malo zbunjuje. Međutim, znači mi što provodim vreme sa porodicom, to mi takođe i veoma prija jer nemam mnogo vremena u toku sezone da se družim toliko sa njima. Uglavnom čitam knjige, gledam filmove i serije, pokušavam da prekratim vreme. Naravno, treniram koliko god je moguće, ali iskreno je za mene ovo čudna situacija, rekao je Simić za sajt FK Crvena zvezda.

Ofanzivni vezista vjeruje da će sve ovo brzo proći i da će navijači Zvezde ponovo uživati u pobjedama svojih ljubimaca. Ali, do tada je neophodno biti odgovoran.

– Ova pauza i nije došla u nekom dobrom momentu, ali ne sumnjam da ćemo se vratiti još bolji, još jači i da ćemo biti spremni za nastavak. Nije baš najlaški period za nas fudbalere. Generalno, profesionalni sportisti nisu navikli na ovako specifično vreme gde imamo manjak treninga, a naročito ekipnog rada. Međutim moramo se prilagoditi i izguramo ovu sitaciju. Najvažnije je da budemo odgovorni, a mislim da će biti vremena na pretek i za utakmice, ali i za nove uspehe koje ćemo, verujem, ređati. Navijačma bih poručio da ostanu kod kuće. Teško je, ali pokazali smo smo mnogo puta da smo jači od mnogih protivnika, neka bude i sada tako. Želim da im kažem da se, posle ove pauze, vidimo svi na Marakani, i da se radujemo novim pobedama, dodao je Veljko Simić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here