Bila je to sjajna selekcija Crne Gore

0

Od 1977. godine, pa sve do rata 1991. godine, Foča je bilo mjesto u kojem su se okupljali svi talenti i mlade nade cjelokupnog jugoslovenskog sporta. Poznata Partizanska olimpijada je na jednom terenu okupljala svu sportsku mladost i poletnost, fokus je bio na atletici, ali publiku su uvijek oduševljavali i ekipni sportovi, poput fudbala i odbojke.

Crna Gora je tako 1984. godine doputovala sa ekspedicijom mladih crnogorskih fudbalera a danas pokojni, tadašnji selektor reprezentacije Vlatko Vujošević je “pobrao” mlade bisere iz Budućnosti, Sutjeske, OFK Titograda, Lovćena, Mornara, Koma i formirao tim koji je ostavio traga u Foči.

Ovaj tim (na slici nedostaje golman Dragoje Leković)je na startu turnira remizirao sa Bosnom i Hercegosanom (1:1), a onda je u drugom meču uspio da savlada Makedoniju (3:1) i dođe u situaciju da se bori za finale sa Srbijom.

Međutim, poraz od 3:0 ih je zaustavio na pretposljednjoj stepenici do trona…

 GORNJI RED: Vasko Milošević, Skender Bišević, Đoko Čolić, Stanišić, Goran Obradović, Veselin Adžić, Veljko Nikić.DONJI RED: Dragan Baošić, Jugolsav Vučivić, Željko Rolović, Miodrag Radulović, Branko Brnović.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here