Bivše rukovodstvo FSS htjelo da „uništi“ jedan klub!

0

Prvi čovjek Fudbalskog kluba Radnički Niš Ivica Tončev optužio je bivše rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije (FSS) za pokušaj uništavanja ekipe sa ,,Čaira“.

Daleko je Radnički ove sezone od vrha tabele. Navikla se javnost u Srbiji da se Nišlije bore za Evropu, koja se čak i igrala na ,,Čairu“ nedavno, ali ove sezone to nije slučaj. Četa Vladimira Gaćinovića trenutno sjedi na 9. mjestu sa 38 bodova, koliko ima i desetoplasirani Metalac.

Alfa i omega Radničkog Ivica Tončev smatra da bi uspjesi kluba bili i veći, ali nisu zbog, kako kaže, pojedinaca iz rivalskih klubova, kao i bivšeg rukovodstva FSS.

– Kompletno rukovodstvo kluba nije imalo dilemu oko potrebe prestrojavanja Radničkog posle svih nevolja i nedaća koje su nam se posljednjih godina našle na putu, na kojem smo bili, mora se priznati uspješni. Prije svega tu mislim na skoro otvorene pokušaje sada već bivšeg rukovodstva našeg Saveza i pojedinaca iz nekih klubova, kojima smo mnogo smetali uspješnim rezutatima da nas spriječe u svemu, prije svega u namjeri da budemo među najboljima. Čak su htjeli i da nas unište, da ne postojimo, da nas jednostavno nema na fudbalskoj mapi Srbije. Trpjeli smo, ćutali i strpljivo čekali da oni koji su bili rušitelji ne samo Radničkog, već i, složićete se, kompletnog srpskog fudbala, budu sklonjeni. Zato smo odmah preduzeli korake koji će doprinijeti da se Radnički stabilizuje – istakao je Tončev za ,,Žurnal“.

Plan za dalje poslovanje kluba postoji. Namjeravaju da ulože u mlađe kategorije kako bi Radnički postao rasadnik talenata.

– Najkasnije za dvije sedmice formiraćemo sve neophodne službe i segmente za unapređenje saradnje našeg sa svim klubovima na jugu i jugoistoku Srbije, ali i cijele zemlje. Radnički će imati 20, možda i 30 stručnjaka koji će permenanentno pratiti razvoj mladih talenata na svim terenima u Srbiji. Naša zemlja je neiscrpni potencijal u svim sportovima, posebno u fudbalu. Kroz par nedjelja postavićemo i novog direktora omladinske škole. On će brinuti, zajedno sa skautima, o budućnosti Radničkog – kazao je Tončev.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here