Bivši premijer Italije traži nastavak Serije A: Ne možemo biti bahati prema fudbalu!

2

Bivši premijer Italije Mateo Renci u razgovoru preko instagrama sa Mateom Salvinijem je rekao da Serija A mora da počne, i da ne vidi razliku da ukoliko se fudbal ne igra u junu što bi se igrao u oktobru.

– Moraju početi ponovo sa radom i fudbal i svi drugi sektori. Ne možemo da stojimo mirno i čekamo da nešto prođe. Krenuo sam na trčanje i bio sam dirnut kada sam vidio da se život vraća na ulice, bilo je mnogo djece u parku. Svima je jasno da fudbal nije samo igra, to je svijet koji pokreće važne ekonomske interese važne za cijelu zemlju, a pored toga je i velika strast koja nedostaje.

Potom je kritikovao ministra sporta Spadaforu i njegov odnos prema fudbalu.

– Odlučio sam se na akciju podrške fudbalu jer ministar sporta priča stvari koje ne smije da govori. Fudbal je važna stvar i riješimo ga lako u Parlamentu. Ali nemojte prema njemu biti bahati i jednostrani.

Mateo Salvini, lider Lige Sjevera, takođe se zalaže za nastavak Serije A.

– Ne možemo sezonu u fudbalu da završimo zbog ideologije. Ne smiju da postoje predrasude u donošenju odluka. Postoje rješenja. U Italiji ima područja koja su manje pogođena virusom korona. Ima i onih gdje zaraze nema kao što su Terni ili Ređo Kalabrija. Može fudbal tamo da se igra i niko ne bi bio u opasnosti, rekao je Salvini.

2 COMMENTS

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here