Bivši trener Dečića: Igrač koji uđe i ne odgovori kako treba, neka se zapita zašto sjedi na klupi

0
foto: FSCG arhiva

Željezničar i Radnik su remizirali na Grbavici (1:1) u posljednjem meču 31. kola m:tel Premijer lige BiH.

Trener sarajevskih Plavih i nekadašnji trener Dečića Edis Mulalić nakon susreta, koji je protekao u odavanju počasti Ivici Osimu, kazao je sljedeće:

Naš Švabo je zaslužio da mu se odužimo na ovaj način kako su to pokazali naši navijači večeras, na najbolji način. Možda nas je i to malo poremetilo. Morali smo u prvom poluvremenu završiti utakmicu, imali smo tri-četiri izgledne prilike nakon 1:0. Mi nismo ekipa koja poslije toliko promašenih zicera može da mirno privede utakmicu kraju. Također, s moje strane, nikad ne bih te izmjene napravio da ne igram za dva dana novu utakmicu. To je neko tako zakazao. Za manje od 48 sati. To je dovelo do nekog disbalansa u ekipi“, kazao je Mulalić te dodao:

“Oni su iz jednog šuta dali gol i to je tako suđeno bilo da se desi. Na kraju smo imali još nekih situacija, sve u svemu, nismo zadovoljni iksom… Bila nam je ideja da imamo kontrolu nad utakmicom, ali htio sam sačuvati neke igrače koji su iznijeli najveći teret tokom sezone. Znači, igrač koji uđe i ne odgovori kako treba, neka se zapita zašto sjedi na klupi”.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here