BOBAN JE BAŠ ŽESTOK: To je toliko apsurdno!

0

Pojedini ljudi iz svjetske kuće fudbala, planiraju da se Svjetsko prvenstvo, umjesto na svake četiri, igra na dvije godine.

Takva ideja, naišla je mahom na neodobravanje.

Jedan od onih, koji su protiv toga je, bivši reprezentativac Jugoslavije, Zvonimir Boban.

Svaka normalna osoba koja razumije i poštuje fudbal ne može da prihvati ideju o Mundijalima koji bi se igrali na svake dvije godine. Tako bismo otpisali 100 godina istorije Svjetskog prvenstva, najboljeg takmičenja na svijetu. Fudbal ne može jednostrano da se mijenja bez dobrog savjetovanja sa uključenim akterima igre. Da bi to prošlo UEFA mora da organzuje EURO svake dvije godine, a nacionalne lige da smanje broj ekipa. To je samo početak. Najapsurdnije je da bi tokom godine, ako se ta ideja realizuje, ostala samo dva prozora za međunarodne utakmice reprezentacije. Već tri reprezentativne utakmice zaredom su previše, igrači su mrtvi posle njih. Sve preko toga je suludo. Putovanja ne štete igračima, ali štete im previše utakmica u nizu– rekao je on, tokom Festivala sporta, u Milanu.

Potom se osvrnuo na predsjednika FIFA, Đanija Infantina:

To je toliko apsurdno da nikada nisam mogao da zamislim da bi takva ideja mogla da dođe od predsjednika sa kojim sam radio tri godine, ili od trenera poput Vengera. Ovo je toliko luda ideja da se svi moramo boriti protiv nje. Svima bi nam nanela štetu, gora je i od Superlige.- zaključio je on.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here