“Bobana zvali ustaša, zaštitila ga Crnogorska linija”

0

13. maja 1990. godine trebala je biti odigrana utakmica između Dinama i Crvene zvezde, ali ona nikada nije odigrana.

Navijači su probijali ogradu, pokušali da napadnu Dinamove fudbalere, legendardni Zvonimir Boban je branio navijače Dinama, u jednom trenutku ga je napao i policajac, nakon čega ga je Boban udario u stomak.

Opšte je poznato da je hrvatski fudbaler tada kažnjen čak devet mjeseci zabrane igranja fudbala.

Boban je u izjavi za NOVU.RS kazao da je u trenutku, kada mu je bilo najteže uz njega bila dva čovjeka Dejan Savićević i Miljan Miljanić.

U trenutku kada je bilo najteže mene su zaštitila dva čovjeka, samo jedan saigrač Dejan Savićević i samo jedan čovjek iz fudbala Milan Miljanić. Crnogorska linija! Zaštitili? Oni koji su me željeli shvatiti, oni koji su bili dovoljno pošteni, dovoljno korektni da sagledaju situaciju malo šire i s ljudskog aspekta. Ja sam njim zahvalan – istaknuo je Zvonimir Boban i nastavio:

I kada je Miljanić umro morao sam doći na njegov ispraćaj, Prvi put sam bio u Beogradu od 13. 5. ’90 i bio sam jako srećan kada sam vidio puno dragih ljudi. Imao je velik i dostojanstven ispraćaj. Bio je to ispraćaj velikog čovjeka kakav je i zaslužio. Bio je velik. Legendarni Dinamov kapiten prisjetio se tih dana kada je bio prozivan iz Beograda

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here