BOMBA! Reprezentativac CG pojačao Budućnost!

0

Džoker „plavo-bijelog“ kluba je vezista reprezentativnog kalibra – Marko Bakić je kapitalac Budućnosti u ljetnjem prelaznom roku i prvo pojačanje u eri novog sportskog direktora Anta Drobnjaka.

Momak koji je upisao 21 nastup u dresu „hrabrih sokola“ je sa našim klubom dogovorio saradnju do kraja godine i odmah se na sinoćnjem treningu stavio na raspolaganje šefu stručnog štaba Miodragu Džudoviću, sa kojim je sarađivao upravo u reprezentaciji Crne Gore.

Dvadesetosmogodišnji vezista sa sobom donosi iskustvo igranja u Crnoj Gori, Italiji, Portugalu, Španiji i Belgiji, a u ovaj klub je stigao u najboljim igračkim godinama i sa željom da se ponovo dokaže i da pomogne „plavima“ u napadu na trofeje.

Bakić je ponikao u budvanskom Mogrenu, prije 12 godina je kročio na prvoligašku scenu, a 2012. kao jedan od najtalentovanijih vezista Crne Gore je u milionskom transferu pojačao Torino gdje se zadržao samo sezonu (2012/13) upisavši jedan nastup.

Nakon toga, Marko je potpisao ugovor sa Fiorentinom za koju je odigrao tri nastupa, zadržao se do 2016, ali i išao na pozajmice u Speciju (2014/15, 21 utakmica – jedan gol) i Belenenseš (2016, 12 utakmica – četiri gola), da bi poslije toga tri godine proveo u Bragi (tri utakmice), od toga dvije na pozajmicama u Alkorkonu (2017, 5 utakmica – jedan gol) i Belenensešu (2018, 13 utakmica – jedan gol) i Muskronu (2018/19, 18 utakmica – dva gola), da bi ga nakon toga otkupio belgijski klub u kome je u posljednje tri godine odigrao 55 utakmica potpisavši tri gola…

Sada je stigao da zaduži plavo – bijelu opremu!

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here