Bratić bez dlake na jeziku: Država mora da reaguje i obračuna se sa posljednjim marifetlucima!

1

Od osnivanja trenerske škole u okviru Fudbalskog Saveza Srbije, koja je ovlašćena za dodjelu PRO licenci, bilo je mnogo prozivki i afera od strane nezadovoljnih trenera.

Posljednji u nizu koji se oglasio je Vidak Bratić, dugogodišnji pomoćnik Nenada Lalatovića, sa kojim trenutno sarađuje u Saudijskoj Arabiji.

On je bio direktno isprovociran posljednjim spiskom polaznika za PRO licencu koji je objavio FSS.

Sramno na kakav nivo se srozala nekad ugledna Škola za trenere Fudbalskog saveza Srbije. Tuga, boli me duša, jer je reč o mojoj zemlji, ljudima na čijim plećima je budućnost najpopularnijeg sporta. Pljunuli su nam u lice, izbrisali dekretom godine rada i odlučili na volšeban način, mimo bilo kakvih kriterijuma, samovoljno da sačine spisak polaznika za PRO licencu, rekao je Bratić za Sport klub i dodao:

–Ni danas ne znamo ko je primljen na školovanje za najviše fudbalsko zvanje. Posljednja generacija otvorila je semestar u oktobru, FSS nije osjetio potrebu ni tada da objelodani spisak kandidata. Koliko čujem na grupi za PRO UEFA licencu ima 20 polaznika, spisak se negdje nazire, u internoj komunikaciji, ali iz trenerske škole nije izašao nijedan konkretan papir. Presedan! Ranije se tačno znalo ko je primljen, poslednji potez najbolji je dokaz javašluka i stida unutar škole. Toliko jasnog da kriju spisak od šire javnosti.

On je naveo konkretno šta ga je iziritiralo.

– Koliko čujem, mejlovima su obavještavali primljene kolege. Ne znam više ni šta da mislim, valjda posle tri decenije neprestanog angažovanja u fudbalu, dvije u kopačkama i jedne na klupi, kao trener zaposlen u inostranstvu ne interesujem FSS. Srbija je moja država i ne mogu da se pomirim sa posljednjim udarcem ispod pojasa. Ne, neću da ćutim. Očigledna je korupcija, da ne upotrebim težu riječ.

Bratiću nisu morali da postavljaju pitanja, nije imao „dlake na jeziku“.

Određena grupa ljudi vodi Centar za edukaciju FSS na sraman način. Muljaju, sakrivaju se od javnosti, ćute i završavaju poslove. Zna se da i u FSS egzistira slična grupacija, sa zavidnim beneficijama i uvezanim sistemom. Napokon, valjda je sad svima jasno zašto nikome iz tih struktura nije potreban Nemanja Vidić na Terazijama 35. Oni su sami sebi dovoljni – o primerima Hrvatske i Crne Gore i velikim fudbalskim imenima na čelu saveza neće ni da razmišljaju.

1 Komentar

  1. Following my own exploration, thousands of people all over the world receive the home loans from different banks. Hence, there is great possibilities to get a credit loan in all countries.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here