Brnović otkrio prioritete Sutjeske!

0

Šef stručnog štaba aktuelnog prvaka zadovoljan dosadašnjim radom ali traži još više.

Stigao je u Nikšić prije tri sedmice, naslijedio je na klupi Sutjeske Miliju Savovića i spremno prihvatio veliki izazov u jednom od dva najveća fudbalska kluba u zemlji – Nenad Brnović želi da u Nikšiću ostavi dubok trag, želi izlazak na evro – scenu i potajno se nada odbrani titule:

“ Cilj je evropsko takmičenje. Koje, vidjećemo, ali ja sam jasno stavio do znanja svima u klubu da Sutjeska mora ići na titulu“ kazao je Brnović gostujući u emisiji Arena na programu TV Nikšić.

U ovom trenutku Sutjeska je na šestom mjestu tabele Meridian Bet Prve lige Crne Gore sa 11 bodova, dva manje od lidera Budućnosti. To, međutim, pokazuje koliko je u ovoj sezoni šampionat izjednačen:

“ Dešava se nešto što niko nije očekivao, favoriti su već sada izgubili neke utakmice iz kojih su apriori upisali bodove. Tako je bilo i sa nama, meč u Pljevljima morali smo da dobijemo. Nismo imali dovoljno drskosti u napadu da prelomom po meč na našu stranu. Ipak, bolje je i bod nego poraz. Ovo je dokaz da će biti vrlo teško odbraniti titulu. Naš tim je najmlađi u ligi, sazrijeva o iz meča u meč ali nam treba vremena. Ide dobro za sada“ optimista je strateg Sutjeske.

Dakle, ambicije se znaju ali, da li ih je moguće realizovati sa ovom ekipom, sa ovim rosterom:

“ Imamo kvalitet, neki igrači su bili u ravnoj liniji, mislim da sam ih malo prodrmao. Ovo nije tim koji je snažan kao prošlogodišnji ali ja vjerujem ovim igračima i pokušaću da njima na oba fronta da napravim što više. Tražili i pojačanja, do 9. septembra možemo da dovedemo džoker igrača koji nije nastupao nigdje u poslednja dva mjeseca. Tražimo, ako ne bude sada onda će pojačanja doći u januaru“ kaže Brnović.

Ekipu čeka duel u 1/8 finala Kupa sa Jezerom u Nikšiću:

“ Priliku ću dati nekim igračima koji su manje dobijali šansu i vidjećemo gdje su. Jezero neće doći sa bijelom zastavom sigurno, iako mislim da je njima prioritet prvenstvo. Favoriti smo i idemo na pobjedu“ dodaje samouvjereno Brnović.

Snagu tima u borbi za odbranu titule mogu pojačati i navijači:

„Vidimo sam da cijene ekipu i svakog pojedinca kada vide borbu. To volim, to mi je posebno drago. Na tome ću insistirati, igrači moraju da se bore i izgaraju za dres i grb Sutjeske, da cijene to što nas navijači bodre svuda, bili su i u Pljevljima. Nećemo ostati dužni, neću to dozvoliti“ poručio je na kraju Nenad Brnović, šef stručnog štaba aktuelnog šampiona Crne Gore.

Sutjeska ima pet titula, dva puta do sada je odbranila a Brnović ima zadatak da to učini i treći put.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here