Brnović zvanično predstavljen: Budućnost je naš najveći klub, imamo najbolje igrače

FK „Budućnost“ je predstavila novog šefa stručnog staba, jednu od najvećih klupskih legendi koja je sjela na klupu u posljednjem periodu.

To je Branko Brnović nekadašnji selektor reprezentacije Crne Gore, legenda kluba. Na pres konferenciji istakao je da mimo najava da se neće baviti trenerskim poslom prevagnula ljubav prema plavo bijeloj boji.

To je je bila moja odluka, ali očiledno da je predsjednik imao dobru strategiju, a ja sam ‘nasjeo‘, poručio je Brnović, koji će potpisati ugovor na dvije i po godine, do juna 2021. „Burić mi je ponudio mjesto u upravnom odboru, vjerovatno sa ciljem da ‘uskočim’ na klupu ako se što desi. Uspjelo mu je, sada sam na klupi Budućnosti, našeg najvećeg kluba. Svakom je želja da bude trener Budućnosti, posebno nama koji smo igrali tu i napravili prve velike fudbalske korake„.

Novi trener je istakao i da klub mora da igra napadački i da će najveća paznja biti posvećena radu sa igračima jer kvalitet je neupitan.

Budućnost ima najbolje igrače, ali oni očigledno ne pružaju koliko mogu. Neću da kažem da su moji prethodnici radili loše, ali očigledno nešto nije u redu sa glavama fudbalera – je li to pritisak ili nešto drugo, to treba da vidimo u narednih desetak dana, koliko imamo do prve utakmice. Imamo bivše reprezentativce, jednog sadašnjeg, nekoliko mladih, omladinskih… I niko ne može da me uvjeri da su jedan Draško Božović, ili Igor Ivanović, zaboravili da igraju fudbal. Niko ne može da mi kaže da je normalno da Budućnost ima takve napadače, a da je najbolji strijelac igrač iz veznog reda, sa tri gola„.

Na konferenciji za medije obratili su se i sportski direktor Risto Lakic i predsjednik kluba Žarko Burić ističući da  FK „Budućnost“ uvjek ima najveće ciljeve i da je i ove sezone prioritet osvajanje trofeja.

Cijelu pres konferenciju pogledajte u videu.

izvor: FK-BUDUCNOST.ME

Advertisements