Budućnost će biti spremna za Atletik Eskaldes

0

Trećeg dana boravka na Zlatiboru, „plavo – bijeli“ su saznali ime protivnika u polufinalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona na Islandu – to je klub Atletik Eskaldes.

Budućnost je između Tre Penea (prvak San Marina) i Atletik Eskaldesa (prvak Andore) „dobila“ šampiona Andore, dok drugi polufinalni par čine domaćin Brejdablik – Tre Pene.

Polufinalne utakmice se igraju 27. juna, dok je finale u kome će učestvovati pobjednici polufinala, na programu 30. juna – pobjednik ide u 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok se ostala tri tima sele u 2. kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

“Otprilike smo znali s kim možemo da se sastanemo, pratili smo ih, imamo određene informacije, a imamo i prostora da u narednom periodu sve skautiramo i da se pripremimo na najbolji mogući način”, rekao je prvi pomoćnik u stručnom štabu Miodraga Džudovića – Vladan Savić – nakon žrijeba.

Naš šampion se krajem nedjelje vraća u Podgoricu nakon sedmodnevnih priprema na Zlatiboru, a put na Island je planiran za 25. jun.

„Možda će biti malo teže da se adaptiramo na klimu i uslove na Islandu, s obzirom na to da se igra na vještačkoj podlozi, ali zbog toga ćemo jedan period trenirati na takvoj podlozi”, jasan je Savić.

Zlatibor je baza “plavih” od nedjelje, malo teži vremenski uslovi ne utiču na rad i atmosferu, pa pripreme teku po zacrtanom planu.

“Imamo odlične uslove, momci su fokusirani, koncentrisani, rade odlično. Ono što nas najviše raduje jeste da su svi zdravi i spremni. Imamo dosta prostora da se “dopunimo” i fizički pripremimo za sve što nas čeka na Islandu”, govori Vladan Savić.

Plavi šampioni su na Zlatibor doputovali da odigraju dva kontrolna meča – prvi rival je ekipa Jedinstvo Putevi, dok je naredni meč zakazan za 17. jun.

“Kontrolni meč dolazi u pravo vrijeme – da se ekipa uigra, da se igrači koji su došli zajedno sa mlađima malo bolje adaptiraju, da se fizički “dopunimo”, ali i da se taktički uigramo”, jasan je Savić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here