Budućnost igra na krilima mladosti

0

Budućnost je, u prvoj utakmici 1. kola kvalifikacija za Ligu konferencija, savladala Lapi sa 2:0 pod Goricom, napravila lijepu uvertiru pred revanš u četvrtak (14. jul, 20.00) u Prištini, a važan trijumf je stigao na krilima mladosti…

Golove za “plave” su postigli 19-godišnji krilni napadač Lazar Mijović i dvije godine stariji Uroš Ignjatović, a utakmicu protiv kosovskog osvajača Kupa su počeli još 18-godišnji Damjan Dakić i Viktor Đukanović, 21-godišnji Andrija Ražnatović, nešto kapiten Vasilije Terzić, dok su priliku u nastavku dobili 17-godišnji Vladimir Perišić i 21-godišnji Marko Mrvaljević.

Naravno, stariji igrači su svojim iskustvom davali mirnoću, ali utisak javnosti je da klinci Budućnosti zaslužuju podršku i da imaju ogroman potencijal.

Kompletna plavo – bijela družina je sijala od sreće nakon pobjede u prvoj utakmici u sezoni, a naročito Uroš Ignjatović koji je u prvom zvaničnom meču za plave potpisao egzekuciju.

“Prva utakmica i odmah gol na debiju što nije karakteristično za beka – naravno da sam presrećan zbog toga. Međutim, najbitnije je što smo ostvarili pobjedu, jer svi znamo da je prva takmičarska utakmica nakon priprema uvijek teška i specifična. Upisali smo pobjedu i spremni čekamo revanš”, poručio je bivši igrač Inđije i prošle sezone najbolji desni bek Druge lige Srbije.

Ignjatović je preskočio posljednja dva treninga na Zlatiboru, a po povratku u Podgoricu je osjećao da ima malih problema sa ložom, ali…

“Osjećao sam bol u prednoj loži, posebno u drugom dijelu utakmice, ali kada sam istrčao na teren pred naše navijače, bol je bila nebitna u tom trenutku”, rekao je Ignjatović.

Revanš kuca na vrata – PLAVI tim u srijedu ujutru putuje za Prištinu, a utakmica na stadionu “Fadilj Vokri” počinje dan kasnije u 20.00 sati…

“Imamo dobar rezultat nakon prvog poluvremena, ali znamo da ništa nije gotovo. Postavićemo se kao da je 0:0, tako i razmišljamo, a već od subote radimo na tome da se što bolje pripremimo i vratimo se kući sa osiguranim prolazom u narednu rundu”, kaže nam Ignjatović, koga je ekipa odlično prihvatila i period adaptacije mu nije predstavljao problem, jer je u plavo – bijelom taboru zatekao praktično vršnjake…

“Ekipa je fenomenalna, svi su me prihvatili odlično, a naročito mlađi igrači, dok mi stariji dosta pomažu sa savjetima da se što bolje uklopim u tim”, rekao je Ignjatović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here