Budućnost na izazovu u Beranama: Jezero želi da zaustavi kandidata za titulu

0
foto: fscg

Jezero i Budućnost otvaraju nedjeljni program prvoligaškog fudbala.

Ko bi rekao elitni karavan je dogurao do 8. kola, a Plavljani i Podgoričani su bodovno izjednačeni u vrhu tabele.

Momci Rada Petrovića su najprijatnije iznenađenje u Meridianbet 1. CFL, a da to nije samo aktuelni trend ili početnička sreća potrudiće se da se dokažu protiv rivala koji uvijek puca na titulu. Uloga favorita, naravno, pripada ,,plavima, koji sve karte bacaju na šampionat nakon prerane eliminacije iz Kupa.

“Sve do sada odradili smo kako treba što se tiče ligaškog dijela. Momci rade dobro, profesionalno se ponašaju i zaslužili smo svaki bod. Da nam je neko rekao da ćemo nakon sedam kola biti na diobi prvog mjesta možda ne bismo vjerovali, ali pokazali smo kvalitet i s pravom smo tu gdje jesmo rekao je Petrović i dodao:

“Respekt prema Budućnosti. To je klub koji ima najviše ambicije svake sezone i uvijek ide na pobjedu. Biće tako i u Beranama, ali i mi se pitamo. Domaćini smo i vjerujem da možemo sa svima da se nosimo. Ukoliko ponovimo partije iz većine prethodnih duela, možemo da očekujemo pozitivan rezultat. Za nas je to sve osim poraza”.

Nije ni polovina septembra, a Budućnost je aktivna samo u jednom domaćem takmičenju. Branilac trofeja Kupa eliminisan je na startu i jedino preko prvenstva može da spasi sezonu.

“Plavi” žele što prije da se izdvoje u ulozi lidera, a priliku imaju u Beranama.

“Jezero nas je prošle sezone savladalo tri puta i to nas tjera na oprez. I ove godine igraju dobro, a to znači da moramo biti fokusirani svih 90 minuta. Spremni smo, idemo na pobjedu i vjerujem da će u krajnjem presuditi naš kvalitet”, kaže Viktor Đukanović.

Osvrnuo se i na ispadanje od Dečića.

“Teško nam je pala eliminacija iz Kupa, ali to je sastavni dio fudbala, sporta uopšte. Okrećemo se prvenstvu i daćemo sve da stignemo do titule. Ostvarili smo četiri pobjede u posljednjih pet kola i na nama je da popravimo brojke. Ekipa igra bolje, ali znam da ima prostora za napredak. I ja sam tu da podignem novi ličnih partija i učinkom pomognem timu da ispuni ciljeve”, poručio je krilni napadač Budućnosti.

Utakmica u Beranama počeće u 16 sati.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here