Budućnost na vrhu, Džudović: Sve zasluge idu momcima

0

Nakon 21. runde domaćeg fudbalskog šampionata, Budućnost je sama na vrhu tabele – „plavo – bijeli“ su, u derbiju pod Goricom, savladali Dečić (1:0) i preuzeli prvo mjesto na tabeli sa osvojenim 41 bodom.

„Plavi“ su u teškoj utakmici zasluženo stigli do tri boda, a povratak na lidersku poziciju je „potpisao“ lijevi bek Andrija Ražnatović sjajnim golom u 87. minutu – slabijom desnom nogom je pogodio sa 16 metara lijevi donji ugao protivničkog gola.

Bio je to trenutak za oduševljenje na podgoričkoj areni. A gol je mogao da stigne i ranije, dok je i Dečić imao svojih prilika, ali ne dovoljno opasnih kao domaći tim.

„Očekivao sam tešku utakmicu – i bilo je tako od samog početka. Jednostavno, sastale su se dvije dobre i ogranizovane ekipe i smatram da u prvom poluvremenu u posjedu lopte nismo bili dobri. Međutim, u većini slučajeva to je zasluga protivnika – Dečić je dobro stajao na terenu, bio dobar u tranzicijama i imali smo problema“, bio je realan i (samo)kritičan šef stručnog štaba Miodrag Džudović, čija se ekipa u drugom dijelu pitala za sve na terenu…

„Mislim da smo u drugom poluvremenu – poslije početnog dijela i inicijative – posebno na fizičkom planu mnogo bolje izgledali i da je to krunisano sa velikim brojem šansi, pogotkom i mirnom završnicom bez nekih trzavica. Čestitam momcima, sve zasluge idu njima, jer su na fizičkom planu odradili odličnu utakmicu i to im se vratilo“, poručio je Džudović.

„Plavi“ kao lideri dočekuju 22. kolo domaćeg šampionata – podgorički tim u utorak 28. februara gostuje Rudaru u Pljevljima, a utakmica se igra u 15.00 časova.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here