BUDUĆNOST PONOSNA NA SVOJE MLADE NADE: Kumburović „pokrenuo“ kadete

0

Prethodni vikend je bio slobodan za omladince koji danas igraju protiv Sutjeske i kadete , pa su četiri od šest selekcija iz omladinske škole Budućnosti imali takmičarske obaveze – svi u Udruženju klubova Centar.

“Plavi“ su slavili na tri utakmice, dok su mlađi pioniri u uzbudljivom meču remizirali sa Dečićem, saopšteno je iz kluba.

Da podsjetimo još jednom – cilj omladinske škole je pravilan razvoj dječaka i priprema igrača za seniorski fudbal, dok je rezultat u drugom planu – zaključili si iz ovog kluba.

MLAĐI KADETI: Kom – Budućnost 0:2
(Zarija Kumburović 42′, Andrej Camaj 51′)

Mlađi kadeti su upisali pobjedu i u 6. kolu Kadetske lige u okviru Udruženja klubova Centar – plavi klinci su savladali Kom na Zlatici rezultatom 2:0, a golove su postigli Zarija Kumburović i Andrej Camaj.

Tako su “plavi“ sa 18 bodova ostali jedini maksimalni tim u Kadetskoj ligi.

Trener Željko Ćetković je utakmicu počeo u sastavu Marko Damjanović, Andrej Camaj, Petar Vukčević, Marko Mitrić, Zarija Kumburović, Zarija Mugoša, Stefan Đukanović, Balša Šišević, Balša Đurašić, Andrija Vuković, Alen Luković, dok su priliku u nastavku dobili Dardan Ljuljđuraj, Ivan Crnčević, Marko Pejović, Jovan Mićković, Ivo Škuletić i Balša Petković.

PIONIRI: Budućnost – Dečić 1:0
(Dragutin Šaranović 51′)

Učenici Vladana Savića, kome pomažu Balša Bogićević, Ivan Božović i Saša Živaljević, su u 6. kolu stigli do treće pobjede (uz to imaju po remi i poraz, ukupno 10 bodova) – pioniri su na svom kampu bili bolji od Dečića, a gol odluke je postigao Dragutin Šaranović.

“Plavi“ su u utakmicu ušli sa sljedećom postavom: Nemanja Popović, Luka Brajović, Marko Đurović, Miloš Vukčević, Pavle Ivanović, Petar Šljukić, Vuk Vukmanović, Vojislav Jokić, Dragutin Šaranović, Zarija Stamatović, Vuk Draganić.

A priliku u drugom dijelu meča su dobili Mladen Račić, Aleksa Bajčeta, Ognjen Kostić, Bojan Konjević, Luka Vuksanović, Lazar Mirović i Đorđe Vuković.

MLAĐI PIONIRI: Budućnost – Dečić 2:2
(Petar Jašović 34′, Andrija Perišić 60′ – Tarik Krkanović 48′, Prenka Ljuljđuraj 64′)

I mlađi pioniri su igrali protiv Dečića, takođe na kampu na Starom aerodromu, a na kraju je ispisan neriješen rezultat – 2:2.

Plavi klinci su oba puta vodili preko Petra Jašovića i Andrije Perišića, ali je protivnik iz Tuzi uspio da dođe do izjednačenja. Mlađi pioniri nakon šest odigranih kola imaju 13 bodova.

Trener Marko Vukčević, kome pomažu Božović i Živaljević, je u startnih 11 uvrstio sljedeće klince: Vasilije Božović, Sanih Adžović, Kosta Vujačić, Petar Jašović, Dado Đurović, Jovan Jokanović, Novak Fatić, Andrija Anđelić, Aleksa Perišić, Petar Rešetar, David Milačić.

Šansu u nastavku su dobili Risto Pešić, Balša Milić, Andrija Perišić i Vojo Stamatović.

PJETLIĆI: Polet Stars – Budućnost 1:3
(Balša Šturanović 22′ – Filip Ivanović 11′, 37′, Bogdan Bjelić 51′)

Pjetlići su nastavili da igraju u pobjedničkom ritmu – šest utakmica, šest pobjeda – učenici Balše Božovića i Blaža Igumanovića (pomaže im Božović) su u okviru 7. kola pobijedili Polet Stars u Nikšiću rezultatom 3:1.

Plavi tim je poveo preko Filipa Ivanovića u 11. minutu, protivnik se vratio 11 minuta kasnije, ali su Ivanović novim golom i Bogdan Bjelić zaključali utakmicu na teškom terenu.

Pjetlići su istrčali u sastavu Simon Šošić, Luka Vušurović, Aleksa Đurišić, Andrej Vučković, Aleksa Đurišić, Andrej Vučković, Ivan Janković, Luka Kuzmanović, Filip Ivanović, Marko Stijepović, Milan Čampar, Matija Rakčević, Čarni Brnović.

Priliku u nastavku su dobili svi igrači sa klupe: Bogdan Bjelić, Darko Mijović, Danilo Radonjić, Lazar Gašić, Nikša Janjušević, Ognjen Radević, Alen Muratović, Uroš Jošanović, Filip Radonjić, Lazar Gačević, Vuk Rmandić.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here