Budućnost remizirala sa reprezentacijom

0

Prva prijateljska utakmica je donijela kišu golova koji su prizvali i kišu na Starom aerodromu – Budućnost je remizirala sa mladom reprezentacijom (U20) Crne Gore na Trening kampu Fudbalskog saveza Crne Gore (4:4).

„Plavi“ su gubili 1:0, preokrenuli na 2:1 lijepim egzekucijama Zorana Petrovića i Vladimira Perišića, da bi do kraja utakmice mlada selekcija Miodraga Vukotića imala vođstvo od 3:2 i 4:3, ali su neriješen rezultat vraćali Stefan Milošević i Marko Mrvaljević.

Šef stručnog štaba Aleksandar Nedović je probao sve igrače (nije mogao da računa na A reprezentativce, kao i igrače iz upravo mlade selekcije) napravivši posljednji filter pred put na Zlatibor u srijedu.

„Odradili smo jednu dobru provjeru protiv mlade selekcije, a najvažnije je što su svi igrači dobili šansu i što su svi iz utakmice izašli zdravi. Sa jasnom slikom ulazimo u dalji tok priprema i idemo na Zlatibor, gdje ćemo uigravati ekipu“, poručio je Nedović.

„Plavi“ će na Zlatiboru boraviti do 28. juna i odigraće tri kontrolne utakmice, dvije su već zakazane – 19. juna igramo protiv Mladosti iz Lučana, a 23. juna protiv Radnika iz Surdrulice.

Što se tiče utakmice protiv mlade selekcije, plavi tim je imao i dobrih i loših momenata, loše su iskoristili Nikola Janjić, Ognjen Bakić i Matija Krivokapić dva puta, dok su dobre situacije viđene i mimo golova.

Prva dva gola su bila prelijepa – Petrović je pogodio petom na asistenciju Andrije Ražnatovića koji je sjajno prošao po lijevoj strani, dok je drugi potpisao Perišić lijevom nogom sa dvadesetak metara, ali veliki dio prije toga je odradio Aleksa Ćetković lijepim driblinzima.

Nakon preokreta „sokolića“ Stefan Milošević je rezantnim udarcem vratio neriješen rezultat nakon saradnje sa Markom Mrvaljević, da bi upravo Mrvaljević nakon novog vođstva mlade selekcije postvio konačan rezultat glavom iz kornera.

Da podsjetimo – plavi tim će danas u 13.00 sati na žrijebu u Nionu saznati protivnika u 1. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija (prvi meč se igra 7. jula, revanš je 14. jula), a potencijalni protivnici su Borac Banja Luka (BIH), Larni (Sjeverna Irska), Diferdanž (Luksemburg), Eskaldes (Andora) i Ljapi (Kosovo).

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here