Budućnost se priprema za nastavak šampionata, teže se povrijedio jedan od najboljih igrača!

0
cg-fudbal.com

Poslije dva dana odmora, pravac – teretana!

Fudbaleri Budućnosti su se vratili obavezama nakon nedjeljne pobjede nad Jezerom u okviru 8. kola domaćeg prvenstva, a stručni štab je na akcenat stavio na prevenciji od povreda i aktivaciji “cora”.

Vedra atmosfera je bila primjetna dok je kondicioni trener Nikola Vukčević drilovao aktuelne šampione, tako da je “mini odmor” očigledno prijao “plavima”.

Trebalo nam je da se odmaknemo malo od fudbala, da se ne gledamo par dana, jer smo imali paklen ritam. Tu prije svega mislim na prethodnih mjesec dana gdje smo igrali i Evropu i domaći šampionat. Odmor nam je prijao, ali sada smo svjesni da moramo u nove radne pobjede”, iz iskustva govori pomoćnik, legendarni napadač Andrija Delibašić.

Budućnost je u proteklom mjesecu za 23 dana odigrala šest utakmica, a u samo 12 dana je imala četiri meča. Međutim, momci su sve izgurali sjajno, a tome u prilog idu i pozivi u reprezentativne selekcije – Miloš DragojevićVladan AdžićMiloš Raičković i Igor Ivanović su u A selekciji, Vasilije Terzić i Bogdan Milić u mladoj reprezentaciji Crne Gore.

To otežava rad, ali činjenica da Budućnost u raznim reprezentativnim selekcijama ima preko 30 igrača nas čini zadovoljnim”, poručio je Delibašić, svjestan da će “plavima” nedostajati “pola” prvog tima tokom reprezentativne pauze.

Teško jeste, ali to otvara priliku za igrače iz omladinskog i kadetskog pogona da pokažu koliko i šta mogu u narednom periodu. Na kraju krajeva, da vidimo koliko možemo da računamo na njih. Svi znamo za novo pravilo FSCG i meni je drago što sve više mladih igrača vidim u prvom timu. Sigurno ćemo u narednom periodu više pažnje obratiti mlađim kategorijama”.

Tim će se tokom reprezentativne pauze spremiti, odmoriti i oporaviti, a „plavi“ momci će naredni meč odigrati 17. oktobra protiv Zete pod Goricom. Za taj meč sigurno neće konkurisati teže povrijeđeni Nemanja Sekulić koji mora na operaciju.

Problem predstavlja što nećemo imati sve igrače na treninzima, a opet dobra stvar je što ćemo da dobijemo fudbalere koji su bili povrijeđeni, prije svega mislim na Luku Mirkovića i Petra Vukčevića”, poručio je Delibašić, koji je poželio brz oporavak lijevom beku.

Povreda Sekulića je veliki hendikep, neće biti sa nama duži period. Znam koliko je teško jer sam kao igrač prolazio kroz slične situacije, nije teško prebroditi, ali Sekulić je vrlo profesionalan i vjerujem da će biti najkraći mogući period njegovog oporavka. Želim mu što brži oporavak i da nam se što prije priključi”.

Uprava kluba je odmah reagovala poslije Sekulićeve povreda u meču sa Rudarom, pa je potpisan Marko Vučić koji u sebi ima šampionski gen.

Vučićevo tijelo je u savršenom stanju, a jedini njegov problem je što od kraja prethodne sezone nije trenirao sa ekipom, već je radio individualno. Međutim, ima priliku da se što brže u bolje spremi kako bi bio u kombinaciji već od utakmice sa Zetom”, rekao je Delibašić, prvi asistent Mladena Milinkovića.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here