Budućnost trenirala u Toršavnu

0

Budućnost je odradila trening na Gundadalur stadionu, osjetila je vještačku podlogu na kojoj igraju lokalni timovi HB i B36, tokom rada je stigla vijest da je kompletna ekspedicija negativna na novi korona virus, pa „plavi“ spremni čekaju okršaj u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prvi meč je na programu danas u 20.00 časova (19.00 po lokalnom vremenu) u hladnom i živopisnom Toršavnu.

Bez obzira na sve i na to što smo duže ostali u putu, nemamo prava na bilo kakav izgovor. Važno je da se nakon eliminacije od Helsinkija vratimo na pobjednički kolosjek i da napravimo dobar rezultat kako bi u revanšu obezbijedili prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija“, poručio je šef stručnog štaba Mladen Milinković.

Mnogi misle da je pred nama lak posao, ali mi ne očekujemo da će da bude lako. Očekujemo da će ekipa da odigra bolje, da će da pokaže inat i da ćemo napraviti rezultat kako bismo na neki način vratili stvari u normalu“, jasan je 53-godišnji Lozničanin.

Milinković je sa svojim pomoćnicima danima analizirao najtrofejniji tim sa Farskih ostrva, koji je u dosadašnjem dijelu prvenstva osvojio 30 bodova na 13 utakmica.

Toršavn je ekipa koja dosta trči, ima dva – tri odlična igrača, ali to je ekipa koja je kao tim kompaktna. Odbrana je možda slabiji i sporiji dio tima, ali ima izuzetne fizičke predispozicije. Bekovi HB-a igraju dosta ofanzivno i nadam se da ćemo to uspjeti da kaznimo“.

Helsinki je davno završena priča, to mora da prihvate svi kojima je plavo – bijela boja u srcu.

Treba taj ubjedljiv poraz da zaboravimo, vjerovatno je i dalje u podsvjesti, ali moramo dalje. Vjerujem da ćemo da budemo bolji, a potrebno je da budemo trkački ravnopravni sa protivnikom, jer će onda doći do razlike u kvalitetu“, poručio je čovjek koji za nepune dvije godine ovom klubu donio tri trofeja.

Nova evropska šansa je pred „plavima“ – NAPRIJED BUDUĆNOST!

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here