Budućnost želi da prekine seriju Breznice

0
FOTO: arhiva

Nakon što su “plavi“ osvojili jesenju titulu četiri kola prije kraja prvog dijela sezone, to su učinile i “plave dame“ obojavši fudbalsku jesen u Crnoj Gori plavo – bijelim bojama.

ŽFK Budućnost je nakon prvog dijela sezone 2020/21. u Ženskoj fudbalskoj ligi Crne Gore prošao kao lider kroz cilj osvojivši premijernu jesenju krunu.

Prethodne dvije godine smo bili vicešampioni i na polusezoni i na kraju, a nadam se da ćemo u aktuelnoj sezoni ostati na liderskom mjesto do kraja i po prvi put osvojiti titulu“, rekao je trener Duško Globarević.

“Plave dame“ su osvojile 20 bodova na osam utakmica i zbog bolje gol razlike ostavile su Breznicu iza sebe (Budućnost 62:9, Breznica 51:5). Breznicu koja je ubjedljivo vladala ženskim domaćim fudbalom dok se prije dvije i po godine nije “rodio“ ŽFK Budućnost. I dok se nisu pojavile djevojke koje dišu kao porodica.

Jesmo porodica, dugo vremena sam uz ekipu, bodre jedna drugu, kod njih nema zavisti ko će početi utakmicu, ko neće… Imaju pozitivan pristup, a to meni kao treneru olakšava posao“, jasan je Globarević, koji je presrećan što se klub odnosi na pravi način prema talentovanim djevojkama.

Budućnost na čelu sa prvim čovjekom kluba nam daje vjetar u leđa da se ženski tim osjeća dio porodice kompletnog kluba. Djevojke su prve dobile opremu Adidas, imamo autobus kao prvotimci kada treba da putujemo na neka duža putovanja, a sve su to neki vidovi pažnje koji prijaju“.

Jesen u taboru plavih dama su odigrale Anastasija KrstovićMarija VukovićAnja SimonovićMajda DreševićMilica RadunovićJovana NišavićTanja MalesijaJovana VučinićNađa ĐurđevacJovana MiladinovićVlada MilovićNejla BicićIvana BoričićNikolina CakovićJelena PetrovićSara SimonovićAnđela ToškovićSvetlana BečićKatarina Čađenović.

A čak četiri fudbalerke se nalaze među top pet strijelaca u ŽFL nakon prvog dijela sezone – Anđela Tošković je postigla 15 golova, Nejla Bicić 13, Ivona Boričić 12, a Svetlana Bečić devet…

Prvo mjesto je pripalo jednoj od najboljih igračica u regionu u svom godištu“, potvrđuje Globarević činjenicu koliki je talenat 16-godišnja Anđela Tošković, pa svjesno poručuje da budućnost crnogorskog ženskog fudbala “stanuje“ u Budućnosti zbog velikog broja reprezentativki.

Imamo veliki broj naših igračica u U15, U17, U19, dok ih je u A selekciji iz okupljanja u okuplanje sve više i više. Međutim, skoro sve naše djevojke mogu da igraju za U19 selekciju iako su redovne na spisku A tima“.

Plave djevojke će se na proljeće za istorijsku titulu boriti sa pljevaljskom Breznicom koja je šampion već pet godina zaredom, ali su plave dame prošle godine pobjedom i ove sezone jesenjom titulom dokazale da mogu.

Svaka čast svim rivalima, ali borba za titulu će se voditi između nas i neprikosnovene Breznice. Prvi smo nakon prvog dijela iako smo ubjedljivo najmlađa ekipa u ligi, a toj mladosti treba malo iskustva kako bi izgurali zahtjevno proljeće. Bilo bi dobro da se pojačamo, ali ako to ne uradimo – nastavićemo sa raspoloživim snagama da pariramo rivalu iz Pljevalja“, poručio je Globarević.

„Plave dame“ su jesenju krunu osvojile 6. decembra pobjedom nad Ekonomistom od 8:0, a slavlje na terenu je bilo sjajno – šampanjac, torta, bakljada…

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here