Budućnost zvanično dobila novo rukovodstvo: Evo koliko novca će obezbijediti godišnje

0

Veselin Mijač je od danas i zvanično novi predsjednik FK Budućnost!

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković očekuje da će Budućnost u narednom periodu zbilja postane institucija u pravom smislu te riječi.

Današnje potopisivanje predstavlja krunu naše saradnje sa gospodinom Veselinom Mijačem. Značajnije od toga, Ugovor o upravljanju FK Budućnost koji smo danas potpisali u narednom periodu stvara neophodne pretpostvake da se funkcionisanje ovog najznačajnijeg sportskog kolektiva ne samo u glavnom gradu, nego i u Crnoj Gori, konačno podigne na zadovoljavajući nivo i da Budućnost zbilja postane institucija u pravom smislu te riječi. FK Budućnost je simbol našega grada, neodvojivi dio našega identiteta i ne postoji nijedan sportski kolektiv u Crnoj Gori kojeg toliko ljudi i u toj mjeri prati, čijim se uspjesima raduje i koji tuguju zbog njegovih sportskih neuspjeha“, rekao je gradonačelnik Podgorice dr Ivan Vuković da potpisivanju Ugovora o upravljanju FK Budućnost sa vlasnikom švedske kompanije “Savana” Veselinom Mijačem i izvršnim direktorom FK Budućnost Nemanjom Ivanovićem.

Na ovaj način mi stvaramo kvalitetan temelj za njegov dugoročni razvoj i sa dozom optimizma gledamo u budućnost s namjerom da najprije povratimo primat u domaćem prvenstvu, a da u susret obilježavanju jednog vijeka od osnivanja FK Budućnost 2025. godine od Budućnosti napravimo respektabilan sportski kolektiv ne samo u crnogorskim, regionalnim nego i u širim evropskim okvirima. Siguri smo da je to moguće sa novim partnerom kojeg smo danas dobili, a imajući u vidu bogat istorijat i sve one igrače koji su potekli sa stadiona pod Goricom“, zaključio je gradonačelnik zahvalivši se novom partneru i iskazujući uvjerenje da će mu Glavni grad biti pouzdan parten, kao i dosadašnjem partneru  “Normal company”, koji je, kako je istakao, pokazao da ovakva vrsta finansijskog aranžmana može dobro da funkcioniše.

Vlasnik kompanije SAVANA i novi glavni sponzor FK Budućnost Veselin Mijač zahvalio se na povjerenju ukazanom od strane Glavnog grada i istakao da će na najbolji i najodgovorniji način zajednički upravljati klubom u narednom periodu. On je najavio određene promjenene i novine u funkionisanju FK Budućnost i dodao da će nastojati da obezbijedi još bolje uslove za rad stručnog tima i fudbalera u cilju postizanja što boljih rezultata i ispunjavanja očekivanja uprave kluba.

Izvršni dirktor kluba Nemanja Ivanović zahvalio se na povjerenju i šansi da ponovo bude prvi operativac u novoj upravi i prilici da klub zajednički učine jačim i boljim.  „Siguran sam da tim koji se okupio i ugovor koji je danas potpisan, garantuje bolju „Budućnost“, da garantuje uspjehe, titule, kojima ćemo se siguran sam, svakog dana u sve većem broju, što navijača, što podrške radovati, i da ćemo koliko sjutra, već početi dominaciju u domaćem šampionatu, a siguran sam da ćemo postati i ozbiljan klub na većem nivou“, istakao je Ivanović.

Podsjećamo, potpisanim Ugovorom Glavni grad i Sponzor obavezali su se da zajednički obezbijede finansijska sredstva za poslovanje i razvoj FK Budućnost za vrijeme trajanja ugovora (5 godina) u godišnjem iznosu od po 600.000 eura.