„Čast mi je i zadovoljstvo što ću dijeliti svlačionicu sa takvim igračima, a osjećaj je – pravi crnogorski“

0

Viktor Đukanović je nova zvijezda u usponu crnogorskog fudbala, još jedan mladić koga je lansirala Budućnost, koja sjajno radi sa mladim fudbalerima.

Osamnaestogodišnji ofanzivac je za “plave” debitovao u Kotoru protiv Bokelja sa 16 godina i 269 dana u Kupu 25. novembra 2020. godine – i odmah je postigao debitantski gol. A samo par dana nakon pogotka u Kupu, stigao je debitantski nastup u prvenstvu protiv Rudara pod Goricom – i još jedan gol.

Do kraja šampionske sezone 2020/21. je uspio da se upiše tri puta u listu strijelaca i bilo je to njegovo privikavanje na seniorski fudbal.

“Želja svakog mladog igrača u državi je da debituje za najbolji klub u Crnoj Gori, to sigurno. Dobio sam šansu da sa svojih 16 godina debitujem za Budućnost, a to sam iskoristio na pravi način jer sam na dvije vezane debi utakmice – u Kupu i prvenstvu – postigao po gol. Naravno, i tada sam se lijepo osjećao, baš kao i sada pošto sam jedan od najmlađih strijelaca u istoriji kluba kakav je Budućnost, koji je podario svijetu veliki broj velikih igrača”, rekao je Đukanović.

A u aktuelnoj sezoni je raskošan talenat rođenog Nikšićanina došao do izražaja – poentirao je na razne načine. „Plavo – bijeli“ broj 34 je potpisao 13 egzekucija u dosadašnjem dijelu. prvenstva, a 16 u seniorskom fudbalu na 65 utakmica…

“Svaki gol mi je drag na svoj način, ali ako moram da biram najljepši i najdraži gol – kao najljepši bih izabrao protiv Sutjeske u polufinalu Kupa u Nikšiću, a kao najdraži taj debitantski protiv Bokelja u Kotoru”.

Osamnaestogodišnji ofanzivac je profesionalac od glave do pete, na treninzima mu ništa nije teško, baš kao ni ostalim talentovanim klincima. Sluša stručni štab i starije igrače, upija svaku riječ od njih, vrijedno radi na sebi, a to mu se iz utakmice u utakmicu vraća. I najvažnije od svega je što Viktor ništa ne radi na silu i ne shvata kao moranje – zbog toga je enormno napredovao u posljednjih godinu dana…

“Ključ mog dosadašnjeg napretka je rad i zalaganje na treninzima. Naravno, veliku ulogu u mom razvitku imaju moji treneri i saigrači koji mi pomažu da napredujem iz dana u dan. A mlađim igračima poput mene bih poručio da je preduslov za napredak samo ogroman rad”, jasan je Đukanović.

Vanserijski talenat Viktora Đukanovića je uočljiv okom, a o nevjerovatnom napretku se priča iz dana u dan. Međutim, čini se da je Budućnost sa kvalitetnim i sistemskim radom u mlađim selekcijama najzaslužnija za Viktorovo fudbalsko sazrijevanje. Kao kadet je stigao među „plave“, igrao je i za omladince, a gotovo cijelo vrijeme je bio sa prvim timom – nije preskočio nijednu stepenicu.

“Sigurno da je Budućnost, kao i svi treneri koji su me trenirali, uticali na moj napredak. Kada sam došao kao kadet osjetio sam pravi profesionalizam, kako na treninzima, tako i što se tiče svih mogućih uslova. A sve to me postepeno uvelo u seniorski fudbal”.

Sada kada se tako mlad dokazao u seniorskom fudbalu pohvale stižu sa raznih strana. Ali dječak u supertalentovanom Viktoru je još prisutan, raduje se svakom treningu kao kada je počinjao u Kariokama iz Nikšića.

“Naravno da prijaju pohvale, ali kao što se možda i vidi – ostao sam na zemlji. Napravio sam neke stvari, ali sigurno da nije to sve što želim u karijeri. Radiću i trudiću se u narednom period kako bih došao do svog cilja i kako bih opravdao očekivanja javnosti”, jasan je Đukanović.

Nagrada za dosadašnji rad stigla je prije nekoliko dana, kada je selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović najavio poziv u A tim. Viktor će biti jedan od najmlađih igrača koji su dobili poziv iz domaćeg šampionata, a definitivno najmlađi u bogatoj istoriji Budućnosti. Đukanović će se A selekciji priključiti nakon obaveza u mladoj reprezentaciji, a poziv je stigao potpuno opravdano…

“San svakog djeteta je da obuče dres i zaigra za svoju reprezentaciju. Čast mi je i zadovoljstvo što ću dijeliti svlačionicu sa takvim igračima, a osjećaj je – pravi crnogorski”, poentirao je Viktor Đukanović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here