“Cetinjski klub funkcioniše na amaterskom nivou”

0

Fudbalski klub “Cetinje”, nakon nepune trećine šampionata, nalazi se u krajnje nezavidnoj poziciji.

Foto: Bajko Stanojević (Arhiva)

Klub je posljednjeplasiran, sa samo jednim osvojenim bodom i tri postignuta gola, uz seriju od devet poraza. Navedenom treba dodati i kako je mlađi drugoligaš sa Cetinja do sada promijenio dva trenera.

Trener Cetinja Jovan Marković obratio se simpatizerima kluba i fudbalskoj javnosti.

-Usljed finansijskih problema sa kojima smo suočeni, nijesmo bili u mogućnosti da sastavimo ekipu kakvu smo željeli. Zato imamo tim mladih igrača, oni ne primaju zarade, tako da se može reći da „Cetinje“ funkcioniše na amaterskom nivou – ističe on.

Tešku situaciju u klubu, kako kaže Marković, pokušaće da promijene. Iako su šanse sve manje, u mlađem drugoligašu kažu da neće odustati.

Probaćemo da igramo do kraja prvenstva. To je teško izvodljivo zbog nemogućnosti da obezbijedimo sredstva za takmičenje, ali se nadam da ćemo uz pomoć sponzora i prijatelja kluba završiti prvenstvo. Svjesni smo da su naše šanse za opstanak izuzetno male, ali mi ćemo nastojati da završimo šampionat sportski, onako kako dolikuje i klubu i gradu. Razmišljamo da angažujemo novog trenera, ali zbog loše finansijske situacije teško da će neko preuzeti ekipu koja se pritom nalazi i na posljednjem mjestu – smatra on.

„Cetinje“ će u nedjelju odigrati gradski derbi protiv „Lovćena“.

Izvor: cetinjskilist.com