Cijela liga uz Ajaks: Odloženo kompletno kolo zbog prvog polufinala sa Totenhemom

0

Fudbaleri Ajaksa oduševljavaju fudbalski svijet igrama ove sezone, a protiv Totenhema će imati priliku da nakon 23 godine izbore novo finale najelitnijeg klupskog evropskog takmičenja.

Prvi meč polufinala biće odigran 30. aprila u Londonu, a sjajne vijesti za „kopljanike“ stigle su iz sjedišta nacionalnog šampionata. Bilo je predviđeno da Ajaks 28. aprila, dva dana pred duel sa Totenhemom, odigra meč sa De Grafšapom, a prema tamošnjim propisima svi klubovi moraju da imaju dva puna dana odmora između dvije utamice.

Kako zbog nacionlnog praznika meč nije mogao da bude pomjeren na subotu ili nedjelju donijeta je odluka da kompletno kolo bude odloženo za 15. maj pa je pretposljednje kolo zvanično postalo posljednje i najvjerovatnije će dati odgovor na pitanja o novom šampionu i ekipama koje prelaze u niži rang.

To znači da će amsterdamski klub imati punih sedam dana odmora i vremena za pripremu duela sa Totenhemom, dok će londonski klub imati samo dva dana između duela sa Vest Hemom i Ajaksom.

– Kalendar smo napravili u saradnji sa svim klubovima, a tako smo donijeli i odluku o odlaganju. Prioritet mora da se zna, nismo očekivali da će neki od naših klubova ovako daleko dogurati u Ligi šampiona, izjavio je direktor Fudbalskog saveza Holandije, Erik Gude.

Advertisements