“Cio život sam se borio da mi djeca ostanu ovdje, ali Srbija je ovo”

0

Bivši trener Crvene zvezde Vladan Milojević otkrio je u prazničnom izdanju ,,Sportskog žurnala“ razlog svog odlaska iz Srbije.

Milojević je po prvi put otvoreno pričao u medijima o razlozima svog odlaska iz Srbije. Kako navodi, učinio je to iz razloga da bi zaštitio svog sina Nemanju, koji je tada nastupao za Vojvodinu.

Pojedinci koji imaju veze sa novosadskim klubom pritiskali su mlađeg Milojevića stvarima koje i nemaju veze sa fudbalom.

Vladan Milojević ističe da niko u Crvenoj zvezdi nije znao za ono što se dešavalo ,,iza kulisa“.

– Niko u klubu nije znao, prvi put javno pričam o tome. Da me nije supruga ubijedila, podnio bih ostavku. Bio sam na putu da to učinim – rekao je Milojević, osvrnuvši se na prošloljetošnje događaje.

Ipak, uspio je da pronađe rješenje zajedno sa sinom, koji sada nastupa u Grčkoj za Panionios, ali prethodno je proživljavao teške trenutke.

– Imao sam veliku peripetiju i tek tada sam shvatio neke stvari. U klubu, čiji je član tada bio moj sin – Vojvodini, bilo je niskih udaraca nebitnih ljudi. Riječ je o stvarima koje nisu za javnost. To me je opteretilo, morao sam da ga sklonim. Cio život sam se borio da mi djeca ostanu ovdje, ali Srbija je ovo. Nisam želio da moje dijete ispašta, ima svoje snove i život. Čekao sam da se to završi, hvala bogu, istrajao sam. Velika je to škola za mene – rekao je Milojević.

Uprkos svemu, Milojević je i sam tražio da se skloni iz srpskog fudbala, što je zimus i uradio i ostavio neku novu Crvenu zvezdu koju je mukotrpnim radom izgradio.

– Glavni okidač mog odlaska su detalji u vezi sa djetetom. To su totalno nebitni ljudi, ali nažalost, nalaze se na mjestima na kojima se nalaze. Kad složno gurate kamen uzbrdo, pokušavaš da ga držiš visoko, a onda vidiš da navijaju da se taj kamen sruši. Nemaš više motiv, sve je uzalud – ističe Milojević.

Koliko mu je Crvena zvezda značila, dobro je poznato, a da se u prijateljskim odnosima rastao sa klubom, ističe i on sam.

– Zvezda me je formirala, dala mi određene konture života. Nikada se nisam nametao. Kada bude Zvezdi trebalo – tu sam. Uvijek sam njen navijač i na raspolaganju za pomoć – završio je Milojević.

Milojević je sa Crvenom zvezdom osvojio dvije uzastopne titule prvaka Srbije, igrao nokaut fazu Lige Evrope i dva puta uzastopno Ligu šampiona.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here