CIRKUS NA ENFILDU: Panično su ga doveli prije 16 dana, a sada ga tjeraju nakon samo 13 minuta igre

0

Liverpul je zadnjeg dana prelaznog roka iznenađujuće doveo Artura Mela (26) iz Juventusa.

Brazilski veznjak stigao je u Liverpul na pozajmicu s opcijom otkupa, ali od toga gotovo sigurno neće biti ništa. Englezi pišu da Jirgen Klop nije nimalo oduševljen mogućnostima Brazilca.

‘Redsi’ već sada rade na prekidu pozajmice pa bi se Artur u januaru trebao vratiti u Juventus. Klub s Enfilda je za jednogodišnju Arturovu pozajmicuu platio 4.5 miliona eura, a može ga na kraju sezone otkupiti za nešto više od 30 miliona eura. Artur je dosad odigrao 13 minuta za Liverpul.

Ovaj veznjak stigao je u Evropu prije četiri godine. Barselona ga je kupila od brazilskog Gremija za 30 miliona eura i činilo se kako je dobila veznjaka visoke klase. U međuvremenu se Artur počeo neprofesionalno ponašati, što je navelo ljude iz Barselone da razmisle je li on pravi izbor.

U ljeto 2020. Artur je prešao u Juventus za 76 miliona eura (u suprotnom pravcu za otprilike isti novac otišao je Miralem Pjanić) i tu je započeo njegov pad. Česte povrede i slaba forma stavili su ga na transfer-listu Juventusa, koji ga se nije uspijevao riješiti do 30. avgusta.

Tada se pojavio Liverpul, kojem je hitno bio potreban veznjak. Klop nije uspio dovesti primarne mete u prethodnom prelaznom roku pa je bio prisiljen ići po Artura. No nakon samo 16 dana Artur je na Enfildu otpisan i 1. januara vratiće se u Torino, gdje ga takođe niko ne želi.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here