Članica EU parlamenta o meču CG-Kosovo: Srbi, ovako nikada nećete ući u EU

0

Nesvakidašnja dešavanja koja su prethodila meču Crna Gora-Kosovo nisu prošla nezapaženo ni u evropskim političkim krugovima.

Podsjetimo, nekoliko sati pred početak utakmice sada već bivši selektor Tumbaković kao i igrači Stojković i Ivanić saopštili su predsjedniku FSCG Dejanu Savićeviću da se zbog pritisaka iz Srbije neće pojaviti na meču protiv Kosova.

Njima su iz političkih, ali i navijačko-klupskih struktura iz Srbije upućene razne prijetnje, među kojima je bilo i prijetnji smrću ako budu igrali protiv Kosova.

Sve je to dovelo do totalnog “haosa” u našoj reprezentaciji koja se jedva sastavila da odigra meč sa Kosovom koji je kasnije okončan bez pobjednika 1-1.

Dugogodišnja predsjednica Odbora Evropskog parlamenta za Jugoistočnu Evropu, Doris Pak na Twitteru je prokomentarisala nesvakidašnju situaciju u kojoj se našla fudbalska reprezentacija Crne Gore poslavši jasnu poruku Srbiji:

Nevjerovatno, i Srbija želi u EU? Ovaj teški nacionalizam daje malo nade za skoro uspostavljanje normalnih odnosa između država, bez kojih ne mogu da postanu članice EU.