Crna Gora će probati da iznenadi Francusku

0

U-21 reprezentacija Crne Gore sjutra od 21.05 časova u Nikšiću dočekuje Francusku u 7. kolu grupe 9 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Mojaša Radonjića dočekuju favorite za prvo mjesto u grupi, ali uprkos kvalitetu protivnika, vjeruju u svoje mogućnosti. Pogotovo nakon dobre igre i pobjede od 3:1 nad Luksemburgom u petak.

– Atmosfera oko ekipe i u javnom mnjenju sada je potpuno drugačija, mnogo je ljepše nego kada gubite. Treba da se privikavamo i na jedno i drugo. Na prethodnim utakmica je bilo isto kao i protiv Luksemburga. Igrali smo, stvarali šanse, promašivali, a na ovoj utakmici smo imali više koncentracije i taj kvalitet. Dobro je bilo jer je većina fudbalera koja je igrala u Diferdažu igra po svojim klubovima, tako da nijesmo razmišljali koga treba da mijenjamo na poluvremenu. Svi su mogli da odigraju 90 minuta i to je najveća dobit. Da li je to dovoljno da protiv jedne takve reprezentacije kao što je Francuska napravimo dobar rezultat, odnosno da li mi protiv njih imamo sposobnost i kvalitet, pitanje je. Spremamo se da probamo da ih iznenadimo. Vidjećemo kako će to izgledati, rekao je na današnjoj pres konferenciji selektor Radonjić.

,,Sokoli“ će biti oslabljeni jer protiv Francuske neće igrati povrijeđeni Skenderović.

– Navikli smo na povrede, ali to je najveći problem. Skenderović se povrijedio, mada je on i kada je došao na okupljanje imao tu načetu povredu primicača i ta mu je utakmica prouzrokovala povredu. Mislili smo da može da se oporavi, ali se ispostavilo da ne može. Veliki je to hendikep za nas, taj kvalitet koji on ima doprinio je da Luksemburgu igramo bolje, lakše i brže i da imamo bolju realizaciju, istakao je Radonjić.