Crna Gora spremna za meč sa Turskom

0

Crnogorska fudbalska reprezentacija odradila je večeras posljednji trening pred prijateljski duel sa selekcijom Turske.

antalija-arena-trening

Naši reprezentativci u 18.30 časova istrčali su na travnati tepih Antalija arene, stadiona sa 32.500 stolica koji je otvoren krajem prošle godine, na kojem će sjutra veče odmjeriti snage sa učesnikom predstojećeg Evropskog prvenstva.

Pola sata prije početka treninga na pitanja predstavnika Turskih medija odgovarao je selektor „sokola“ Ljubiša Tumbaković. Naš selektor istakao je da meč u Antaliji dočekujemo ozbiljno hendikepirani, izostankom velikog broja igrača.

Uvijek ta prva utakmica ima neku simboliku. Mi kao savez postjimo posljednjih deset godina i nažalost nismo imali tu sreću da se sastanemo do sada. Nama iskustveno puno znači da igramo protiv jedne reprezentacije koja ima tradiciju, koja je u nekom ranijem prethodnom periodu postizala sjajne rezultate. Pripremajući se za ovu utakmicu vidio sam da imaju sjajnu reprezentaciju, sa par sjajnih pojedinaca. Nažalost, mi smo ozbiljno hendikepirani jer naša ekipa iz objektinih razloga nije kompletna. Imamo jednu grupu povrijeđenih igrača a jedan od naših ponajboljih igrača večeras igra finale Lige šampiona, rekao je selektor Tumbaković.

Iskusni stručnjak ističe da su razlozi organizovanja ove utakmice potpuno različiti kod dvije selekcije.

Iz različitih motiva smo reprezentacija Turske i mi organizovali ovu utakmicu. Turska iz jednog vrlo stručnog razloga, u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo igra sa reprezentacijom koja dolazi sa prostora bivše Jugoslavije, vjerovatno iz razloga što će u grupi igrati sa jednom reprezentacijom sa koja takođe dolazi sa tih prostora. Mi naravno koristimo termin da produžimo naš selektivni proces u sklopu priprema za što bolji početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u septembru, dodao je selektor „hrabrih sokola“.

Tumbaković je istakao da se u našoj selekciji odvija smjena generacija i da u tim polako ulaze mladi i veoma talentovani igrači.

Mi smo reprezentacija koja je u stvaranju. Crna Gora je uvijek bila rasadnik tatelana i dobrih fubdalera, bez obzira što smo mala zemlja. Trenutno imamo smjenu generacija i naće se grupa mladih i nadprosječno talentovanih igrača. U isto vrijeme, u septembru na početak kvalifikacija ulazimo sa velikim ambicijama sa igračima koji su u prethodna dva ciklusa kvalifikacija imali jedan prosječan rezultat. Sada uz to njihovo iskustvo i mladost koju sam pomenuo, očekujem da to bude mnogo bolje i kvalitetnije nego do sada, zaključio je Tumbaković.

Utakmica Turska – Crna Gora igra se u nedjelju, 29. maja 2016. godine na staduionu Antalilja arena u Antaliji sa početkom u 20.45 časova po lokalnom vremenu. Sudijski tim koji će dijeliti pravdu na ovoj utakmici dolazi iz Njemačke a predvodi ga Daniel Sibert. Uloge pomoćnih sudija obavljaće Holger Henšel i Jan Sejdel, dok će četvrti sudija biti Alper Ulsoj. 

FSCG