Crna Gora u grupi sa Holandijom, Bugarskom i Estonijom

Na današnjem žrijebu u Nionu odlučeno je da futsal reprezentacija Crne Gore nastupi u grupi G preliminarne runde kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2021. u Litvaniji.

U grupi G nastupiće i Holandija, Bugarska i Estonija. Domaćin turnira, koji će se održati od 29. januara do 3. februara, je reprezentacija Bugarske.

Plasman u glavnu fazu kvalifikacija izboriće dvije najbolje plasirane ekipe u grupi. U slučaju da Crna Gora bude prva, igraće u grupi 5, gdje će nastupiti još Kazahstan, Rumunija i drugoplasirani iz grupe C. Ako u prelimarnoj rundi bude druga u grupi, Crna Gora će u glavnoj fazi igrati sa Azerbejdžanom, Slovačkom i pobjednikom grupe H. Turniri glavne faze igraće se od 22. do 27. oktobra naredne godine.

– Grupa je zanimljiva. Holandija je favorit, uprkos tome što je napravila smjenu generacija. Mislim da ćemo se mi i oni boriti za prva dva mjesta, iako su i Bugarska i Estonija kvalitetne ekipe. Prednost Bugarskoj može biti domaći teren. Što se tiče glavne faze, to je praktično elitno društvo. Međutim, niko nije nesavladiv. Za nas je trenutno najvažnije da se što bolje pripremimo za prelimarnu fazu i na tom turniru osvojimo neko od prva dva mjesta, kazao je selektor Sveto Ljesar.

Sastav grupa preliminarne runde

Grupa A: Letonija, Engleska, Kipar, Gibraltar.

Grupa B: Bjelorusija, Norveška, Kosovo, Andora.

Grupa C: Makedonija, Albanija, Grčka, San Marino.

Grupa D: Gruzija, Danska, Njemačka, Izrael.

Grupa E: Belgija, Švedska, Jermenija, Malta.

Grupa F: Bosna i Hercegovina, Turska, Švajcarska, Škotska.

Grupa G: Holandija, CRNA GORA, Bugarska, Estonija.

Grupa H: Finska, Moldavija, Vels, Sjeverna Irska.

Advertisements