Crnogorac oblači dres druge reprezentacije

0

Ilija Spasojević 18. novembra imaće priliku da prvi put zaigra za Indoneziju!

Crnogorski internacionalac koji je već odavno stekao mega slavu u Indoneziji, dobio je juče pasoš zemlje na jugoistoku Azije. Sjajni napadač koji je u posljednjih šest godina nastupio za šest klubova u Indoneziji, već je oborio brojne rekorde, a odavno se smatra najboljim strancem u toj zemlji. Sjajne partije i golovi bila su najbolja preporuka da zaigra za zemlju, gdje se i proslavio…

“U Indoneziji sam odavno prihvaćen sjajno i ljudi me zaista obožavaju, poštuju i cijene. Baš zbog svega toga i odlučili su da mi daju pasoš, a iskreno se nadam da će ova moja odluka biti dobro prihvaćena u Crnoj Gori. Žena mi je Indonežanka, djeca su mi takođe rođena u Indoneziji i imaju državljanstvo ove zemlje, tako da vjerujem da ovo najbolja odluka i za mene i za porodicu”, istakao je Ilija Spasojević.

Interesantno je da će Indonezija biti četvrta reprezentacija za koju će igrati Ilija Spasojević. Kao veliki talenat Spasojević odigrao je 11 utakmica za kadetsku reprezentaciju Jugoslavije (postigao šest golova), bio je i član omladinske selekcije Jugoslavije (13 utakmica 4 gola), sedam puta igrao je za mladu repre-
zentaciju Srbije i Crne Gore (postigao tri gola), a odigrao je i četiri utakmice za mladu crnogorsku selekciju (jedan gol).

“Poznato je da sam igrao za mlađe selekcije Jugoslavije i Crne Gore i uvijek sam davao 100 posto mogućnosti. Međutim, život me još daleke 2011. godine doveo u Indoneziju i danas imam neraskidive veze sa tom državom. Dakle, sve ovo nekako je povezano, tako da nije očigledno slučajno došao i poziv da igram za reprezentaciju”, naglasio je Spasojević.

Ilija Spasojević u Indoneziji nosio je dres Balija, PSM Makasara, Mitra Kukara, Putre Samarinde, Persib Bandunga, a sada je član Bajangakare, koja je četiri kola prije kraja lider Premijer lige.

Spasojević je prošle godine osvojio Premijer ligu Malezije sa Melakom, dok u Indoneziji ima trofej Kupa sa Persib Bandungom. Na jugoistoku Azije već je dostigao do nevjerovatnih brojki postigao je 62 gola na 101 utakmici!

Baš zbog toga i ne čudi što ga u Aziji zovu Spasogol, koj i će 18. novembra u prij ateljskom meču protiv Sirije imati priliku da debituje za Indoneziju, ali i postigne prvi gol za novu reprezentaciju.

ARENA