Crnogorac otkrio zašto je Partizan uspješniji od Zvezde u derbijima

0

Bivši trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Grof Božović smatra da crveno-bijelima nedostaje motiva u vječitim derbijima što je razlog Partizanovog uspješnijeg skora u posljednjih nekoliko međusobnih duela.

Ubrzo nakon reprezentativne pauze, na stadionu ,,Rajko Mitić“ odigraće se 164. vječiti derbi, a dva sastava ulaze u 29. kolo, koje prethodni međusobnom susretu u izvanrednim formama. Po 18 uzastopnih trijumfa imaju i izabranici Dejana Stankovića i Aleksandra Stanojevića.

Uprkos dominaciji Crvene zvezde u prethodnim sezonama, derbije bolje odigra Partizan, a bivši strateg kluba sa ,,Marakane“ Miodrag Grof Božović smatra da je razlog za to motivacija.

– U posljednje vrijeme Partizan se mnogo bolje priprema za tu utakmicu i ulazi mnogo motivisaniji. Obično Zvezda ima veliku bodovnu prednost i onda njima ostaje samo ta jedna prestižna utakmica. To je jedan od razloga što Zvezda u zadnje vrijeme ima negativan skor sa Partizanom, ali mislim da će se to promijeniti – ističe Božović.

Naveo je Božović i ključnog čovjeka za minule uspjehe Crvene zvezde. On smatra da je Vladan Milojević dovođenjem Milana Borjana napravio najbolji mogući posao.

– Mislim da je Miloje sa dovođenjem Borjana napravio najbolji poduhvat koji je mogao da napravi i da mu se to vratilo na najbolji mogući način. Bio je i Ben i drugih igrača, ali u suštini mislim da je Borjan taj koji je prelomio sve – kazao je Božović.

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here