Crnogorac proglašen najperspektivnijim sudijom u švedskoj Stokholm regiji

0

Nemanja Marojević (27 godina) je fudbalski sudija koji već godinu dana sudi u švedskim ligama Stokholm regije mlađih kategorija do 16, 17 i 18 godina.

Svoju veliku priliku dobio je u avgustu prošle godine kada je naredna tri mjeseca sudio samo utakmica seniora u švedskoj Diviziji 3 i imao pet kontrola na isto toliko utakmica. Kontrolori koji su prisustvovali tim utakmicama bili su prijatno iznenađeni kako se Marojević kreće i postavlja, zapazili su da ima pravi stav fudbalskog sudije, kontrolu na svim utakmicama, dobru komunikaciju sa kolegama, i što je najvažnije, ima autoritet i poštovanje od strane igrača.

Očekivanja su da će brzo napredovati u više ligaške rangove.

Marojević se bavio fudbalom i dok je živio u Crnoj Gori igrajući gotovo 15 godina kao i suđenjem 3 godine što mu je pomoglo da nastavi da se bavi sudijskim poslom i u Švedskoj.

U ovu skandinavsku zemlju je došao u februaru 2014. godine gdje je nastavio svoju fudbalsku karijeru igrajući za švedske klubove poput Asiriska, Onge, Kungsangen i Sponga .

U januaru prošle godine, nakon što je dovoljno usavršio jezik, odlučio je da počne sa suđenjem u Švedskoj.

Koliko Fudbalski savez Švedske vjeruje u njegove ambicije govori i to da je na svečanosti dodjela nagrada proglašen za najperspektivnijeg sudiju Stokholm regije za 2018. godinu.

“Bio sam jako iznenađen i šokiran ovom odlukom, nisam se tome nadao i ne mogu opisati sreću i kako se trenutno osjećam. Želim da pozdravim svoju Crnu Goru u kojoj sam ponikao i u kojoj sam stekao znanje koje sam prenio u Švedsku”, izjavio je Marojević.