Crnogorac sudi meč Kopenhagen-Žilina !

0

Internacionalac iz Podgorice prvi je crnogorski sudija koji će dijeliti pravdu na utakmici grupne faze UEFA klupskih takmičenja. 

Sudijski komitet Evropske fudbalske federacije (UEFA) delegirao je crnogorski sudijski tim za dijeljenje pravde na utakmici četvrtog kola grupne faze Lige Evrope između danskog Kopenhagena i češkog Zlina.

Nikola Dabanović prvi je crnogorski internacionalac kojem je UEFA povjerila vođenje utakmice grupne faze elitnih klupskih takmičenja. Na centru stadiona u Kopenhagenu naći će se sudijski tim sastavljen od šest sudija, pa će za razliku od svih dosadašnjih mečeva internacionalac iz Podgorice imati pored sebe i dodatne pomoćne sudije.

Pomoćne sudije na utakmici četvrtog kola grupe E Lige Evrope biće Milutin Đukić i Jovica Tatar, dok će Miloš Bošković i Milovan Milačić po prvi put obavljati uloge dodatnih pomoćnih sudija. Četvrti sudija utakmice na Telia parken stadionu biće Aleksandar Đikanović, sudija iz eltine grupe za pomoćne sudije. 

Učinak sudijske šestorke iz Crne Gore ocjenjivaće Lućano Luću, posmatrač suđenja koji dolazi iz Italije, dok će delegat utakmice biti Eugen Vesternih iz Holandije.

Dabanović je u dosadašnjoj karijeri dijelio pravdu na 53. utakmice u organizaciji UEFA i FIFA, među kojima su utakmice na završnim turnirima Evropskog prvenstva za kadete i omladince, dueli kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, mečevi u kvalifikacijama za U-21 Evropsko prvnestvo kao i utakmice u omladinskoj Ligi šampiona.