Crnogorci u Andori: Iskra je favorit, Zeta nije

0

Nova evropska avantura crnogorskih klubova kreće danas.

Kao nikada do sada crnogorski klupski fudbal se nalazi na samom evropskom dnu, pa će dva naša predstavnika u Ligi Evrope takmičenje početi u preliminarnoj rundi.

Zeta i Iskra će za rivale imati predstavnike Andore, ali u ove mečeve ulaze u različitim ulogama.

Zeta svakako nije autsajder, ali protiv nama svima nepoznatog Engordanija nije ni favorit. Razlog za to više leži u Zeti nego u njenom rivalu. Da je tim iz Golubovaca ostao na okupu i u ovaj meč ušao sa prošlogodišnjim kadrom „Vukovi“ bi bili favoriti. Favoriti bi bili i da su se pojačali. Međutim, sa igračkim kadrom sa kojim raspolaže trener Roganović prolaz u 1.kolo kvalifikacija bi sigurno bio uspjeh.

Zećani su ostali bez Sopa, Baošića, Bošnjaka, Sekulića, Goranovića, a Nija Veđi nije ni otputovao u Andoru. Stigli su Kalezić, Milić i Mrvaljević.

Engordani je u šampionatu Andore takmičenje u regularnom dijelu završio na četvrtom mjestu, a onda je u razigravanju za šampiona takmičenje okončao kao trećeplasirani tim. U ovom timu osim igrača iz Andore nastupa i nekoliko Španaca, Portugalaca, dva Francuza i par igrača iz Južne Amerike.

Sa druge strane Iskra svoj debitantski nastup u Evropi započinje protiv Santa Kolome.

Danilovgrađani su favoriti jer u svojim redovima imaju niz kvalitetnih igrača koji bi trebalo da izađu kao pobjednici iz ovog meča sa Santa Kolomom.

Aleksandar Nedović je okosnici tima iz prošle sezone pridodao Adžovića, Kordića, Račića, Petrovića i ovakva Iskra može mnogo i protiv jačih rivala nego što je to vicešampion Andore.

Ipak, ranija iskustva posebno ono koje je Titograd imao sa predstavnikom Farskih Ostrva nam govore da nemamo prava nikome prijetiti već samo vjerovati u naše ekipe i nadati se njihovim pobjedama.

Srećno Zećani! Srećno Danilovgrađani!

Ostavite odgovor

Please enter your comment!
Please enter your name here