„Crnogorski fudbal i njegova ovosezonska sudbina zavisiće iskuljučivo od sveukupne zdravstvene situacije“

0

Da je situacija redovna, kao što nije, kraj Bistrice bi se već znalo ima li nade za odbranu titule ili ne. Virus kovid-19 pokvario je fudbalsku računicu ne samo u Crnoj Gori, već cijelom svijetu i kompletnom sportu.

Preporuka evropske kuće fudbala da se nacionalni šampionati odigraju do kraja, po svemu sudeći, ne opterećuje mnogo nikoga u Sutjesci, pa ni među njihovim rivalima. Najjednostavnije rečeno, svi su u iščekivanju, svi prate ažuriranje podataka zdravstvenih institucija i nadaju se da će zaraza što prije biti pobijeđena.

Trebali smo protiv Koma da igramo 14. marta, a nijesmo. Tada je sve stalo. Čim je virus stigao u Crnu Goru obustavili smo treninge. Fudbaleri su dobili neplaniranu pauzu, a naš jedini internacionalac Bojan Ciger prije pooštravanja mjera kretanja vratio se svojoj kući u Srbiju. Šef struke svim igračima dao je programe po kojima bi trebali da treniraju individulano i nakon gotovo mjesec ni na pomolu nema ništa novo, nešto čemu bi se mogli prilagođavati”, kaže direktor FK Sutjeska Nikola Jovović.

Za koji dan, da nije bilo virusa, Sutjeska bi igrala sa Titogradom u okviru 28. kola, već bi Rakojevićevi momci odigrali i treći ovosezonski derbi sa najvećim rivalom i bilo bi mnogo jasnije da li se titula seli u Podgoricu ili će šampionat biti neizvjestan do same završnice.

Prevashodno svi želimo da ovo što prije prođe. Pratimo preporuke fudbalskih i zdravstvenih stručnjaka, ali svjedoci smo i svakojakih nagađanja kako bi se mogao završiti šampionat, kad bi se mogao nastaviti, koliko je potrebno fudbalerima da se vrate u formu. Sve je to uzaludna priča u ovom momentu, jer crnogorski fudbal i njegova ovosezonska sudbina zavisiće iskuljučivo od sveukupne zdravstvene situacije. Očigledno, jasno je da prolaznost virusa zavisi najviše od naše odgovornosti, toga koliko se mi pridržavamo preporuka epidemiloga. Nema toga ko bi sad sa sigurnošću mogao reći što nas očekuje narednih mjeseci. Mi smo učinili što je do nas bilo, čim su saopštene preporuke prekinuli smo s treninzima, momci su dobili programe da samostalno održavaju formu, ali vidjećemo kakvi će se vratiti redovnim obavezama. Na temu priprema, koliko bi one trebale da traju, sve da se danas objavi pobjeda nad virusom, moglo bi se pričati naširoko, ali… Znam samo da ćemo pričekati na odluke zvaničnika, a onda je na nama da nađemo najbolji model za prilagođavanje i povratak fudbalskoj lopti. Priče o tituli i sve te želje, očigledno, brže nego smo mislili, izgubile su smisao. Sada je aktuelna borba za zdravlje i zato je važno, prije svega, da ostanemo doma”, zaključuje kormilar Nikšićana Nikola Rakojević.

Advertisements

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here